Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kodály Zoltán, a világhírű, háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató mottójának jegyében zajlott „Tiszán innen, Dunán túl” elnevezéssel Megyei Minősítő Népdaléneklési Verseny a tatabányai Sárberki Általános Iskolában. A nemes megmérettetésen a környei általános iskola diákjai szívet melengető eredményeket értek el.

A megnyitón az iskola igazgatója, Krutilla Katalin örömmel tudatta, hogy a versenyre különböző korcsoportokban és kategóriákban közel ötven versenyszámban jelentkeztek a diákok, akik később igazolták, hogy nem csupán szeretnek, de tudnak is énekelni.

A program elején Saltzer Géza karmester vezényletével felcsendült a „Tavaszi szél” c. magyar népdal a sok kis énekes torkából, a gyönyörű hangzással csodálatos élményt szerezve valamennyi jelenlévőnek.

A környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény három tanulója, a szolfézs tanszakos Pribéli Réka és Stranszky Tamás, Markovics Dávid harmonika kíséretével német nemzetiségi kategóriában „Arany” minősítést szerzett. Őket Saltzer Géza készítette fel a versenyre.

Csáki Dorottya korcsoportjában, szóló kategóriában nyújtott teljesítményéért „Ezüst” minősítést vehetett át, a kis énekegyüttesek között Balog Tímea és Kapui Dávid „Bronz” minősítést kapott, s szintén „Bronz” oklevéllel érkezett haza az énekegyüttes kategóriában szereplő Csáki Dorottya, Olcsváry Adrienn, Kosztyán Katalin, Lóczi Petra, Laczó Hanna, Lein Klaudia, Balaskó Réka együttes.

Felkészítőjük Szarka Katalin volt. A pedagógusokat és a gyerekeket köszönet illeti a kitartó munkáért, s a szép eredményekért!

Megosztás