Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Pontosan 30 esztendeje, 1981-ben csaptak össze első alkalommal a környei általános iskola tornatermében labdarúgócsapatok, hogy eldöntsék, ki viheti haza a Karácsony Kupát. Merthogy hiába a hideg és a tél, a bőrt rúgni kell…

A kezdeményezés olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy azóta sem múlt el egyetlen december sem a már hagyományos karácsony előtti teremfoci nélkül, melynek rendezője évek óta az önkormányzat képviselő-testületének Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Kisebbségi Bizottsága.

Szombaton hat együttes küzdött két csoportban, körmérkőzések során a kupáért, s Török Mihály főszervező a döntő összecsapás, a Bridgestone – Vashíd meccs előtt így fogadkozott, pontosabban szurkolt a környei fiataloknak: megeszem a kalapom, ha nem a Vashíd győz!

Erre – a Vashíd játékosainak köszönhetően – nem került sor, mivel 3:1 arányban felülmúlták a Bridgestone együttesét, amely így a második helyen végzett. Az idei Karácsony Kupa harmadik helyét az Aligators szerezte meg, negyedik lett a Csipet-csapat, ötödik a Transintertop, s hatodik a No Name.

A nap folyamán pontosan 105 gól született, ebből hetet Zelenai Erik (Vashíd) szerzett, aki el is nyerte a Gólkirályi címet. Annak nehéz lenne utánaszámolni, hogy hány kapura rúgást védett ki sikerrel Lord Sándor (Vashíd) hálóőr, az viszont biztos, hogy ő is magabiztosan hódította el a legjobb kapusnak járó elismerést.

Megosztás