Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A házigazdákkal együtt kilenc általános iskola diákjai vetélkedtek kedden a környei általános iskolában a Kisfaludy-napok keretén belül rendezett, hosszú évek óta hagyományos kistérségi tanulmányi versenyen. Községünk intézményébe 170 tanuló érkezett kísérőikkel Tatabányáról, Oroszlányból, Bajról, Kecskédről, Bokodról, Dadról, s Vértessomlóról, hogy bizonyítsák: egy-egy tantárgyból egyénileg, vagy csapatot alkotva, ők a legfelkészültebbek.

A tanulókra – attól függően, hogy hányadik évüket „tapossák”, s hogy melyik tárgy a szívük „csücske” – érdekes és izgalmas feladatok vártak nyelvhelyességi ismeretekből, költői képekből, a török kori Magyarországhoz kapcsolódó irodalomból, szókeresésből, számpiramisból, angolul a tavaszról, húsvétról és anyák napjáról, németül Németország ismeretéből, természetismeretből a négy őselemről, valamint excel és word kezelésből. Az ifjabb rajzosok beállított tárgy alapján készítették el műveiket, míg a nagyobbak versillusztrációt alkottak, azzal az instrukcióval, hogy bátran rugaszkodjanak el a valóságtól.

A környei diákok végül igen szép eredménnyel zárták a nemes megmérettetést, hiszen 13 dobogós helyezést is szereztek, s a képzeletbeli érmekből kilenc a legfényesebben csillogott.

Ha tehát összesített „éremtáblázatot” készítenénk, akkor kiderülne, hogy a mi diákjaink bizonyultak a legeredményesebbnek, hiszen a megszerezhető 18 első helyezésből kilencet „meg is kaparintottak”.

A bokodi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai és pedagógusai négy, a tatabányai Sárberki Általános Iskola három, a vértessomlói kettő, míg az oroszlányi Ságvári Endre Általános Iskola egy első helyezéssel dicsekedhet.

Magyarból egy bokodi kislánnyal holtversenyben a legjobban Lengyel Boglárka teljesített, akit Ráczné Wiszt Vilma készített fel a versenyre. Korcsoportjában matematikából Tóth Gabriella (felkészítő Goór Brigitta), Beke Gábor és Pisch Tünde brillírozott, s harmadik helyezést ért el Tkalcsits Brigitta. Őket Kollárné Paragi Éva készítette fel a versenyre.

A történelmi feladatsort a Csáki Dorottya, Füstös Bence, Vadas Dominik trió oldotta meg a legkiválóbban, felkészítőjük Magyarits Katalin volt. A rajzos diákok között Bartus Eszter alkotását a harmadik, Zink Mátéét a második helyre sorolták az ítészek, őket Soltész László készítette fel.

Informatikából Szakál Anna (excel) és Budavári Kinga (word) utasított mindenkit maga mögé felkészítőjük, Kollárné Paragi Éva örömére.

Menoniné Pillmann Teréz és Magyarits Katalin is büszke lehet a németes diákokra, hiszen a Muhari Alex, Blaschek Máté, Kovács Katalin és Mucsi Réka összeállítású csapat az első helyen végzett, az angolosok pedig, Valakovics Dominik, Olcsváry Adrienn, Lehhreich Nikoletta és Fejős Magolna a harmadik helyezést szerezte meg, felkészítőjük Viskovics Andrea és Jávorszky Mária volt.

A természetismereti csapatversenyben sem engedtek másokat a környei diákok a dobogó legfelső fokára, Krupánszky Eszter, Varga Krisztián, Hüse Balázs és Németh Zsófia magabiztosan vette az akadályokat, s végzett az első helyen. Felkészítőik voltak: Pulayné Fekete Magdolna, Saltzerné Fekete Ilona, Sárköziné Kovács Mária és Sárosiné Rácz Gabriella.

Gratulálunk a diákoknak és a pedagógusoknak! A részletes végeredmény itt tekinthető meg: tanulmányi-részletes-eredmény

 


Megosztás