Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

7bedy40Áldozópapságának 40. évi jubileuma alkalmából köszöntötték Bedy Sándor plébánost a vasárnapi szentmisén a Környei Római Katolikus Templomban az egyházközség képviselői, Beke László polgármester és a hívek. Az atyát 1974-ben szentelték pappá.

Négy évtizede, 1974. június 19-én Győrben szentelték pappá Bedy Sándort, aki 1999 augusztusától a Környei Római Katolikus Egyházközség kinevezett plébánosa. A két szép évforduló kapcsán megható percek érkeztek el a Maczkó Mária népdalénekes közreműködésével tartott vasárnapi szentmisén, amikor az atyát a hívek, az egyházközség képviselői köszöntötték, valamint az önkormányzat nevében Beke László polgármester.

12bedy40Negyven év nagy idő, sok mindent változtat, családokat épít, örömet, bút hozhat földi életünkben… Sok szép tanítását a szívünkbe véste, most hálatelt szívvel mi könyörgünk érte: Áldd meg, Uram, áldd meg! – hangzott a vers Szántó Csongor ministráns szavalatában, majd Horváth Boldizsár, az egyházközség világi elnöke köszöntött. Egy évfordulón az ember akaratlanul is picit megáll, kívülről visszatekint, milyen volt az útja. 17bedy40Végiggondolja, honnan indult, hol voltak könnyebb, hol nehezebb, göröngyös szakaszok, s azt is végiggondolja, milyen célja van még. Sándor atya is egy ilyen perchez érkezett el. S az idáig vezető útja nem csak az egyházközség, de Környe egész közössége számára értékeket teremtett – fogalmazott.

22bedy40Ezért az értékteremtésért fejezte ki köszönetét a község lakói nevében Beke László polgármester is: az általa végzett munka egész településünkre hatással volt, a falu magán viseli azt a kéznyomot, melyet Bedy Sándor plébános hagyott, és reméljük még sokáig hagyni fog, hiszen papi hivatása gyakorlása során nagyon sok emberrel, szervezettel került kapcsolatba az egyházközségen kívül is. Szoros az együttműködés az önkormányzat és az általa vezetett katolikus egyházközség között. Számtalan közös sikernek együtt örülhettünk, és ennek a mondatnak a kulcsszava talán nem is a siker volt, hanem az, hogy közösen értük el. Hiszen ő mindig is azt a gondolatot képviseli, hogy az eredmény nem egyetlen emberé, nem csupán egy közösségé, hanem mindannyiunkké, és a közös siker együtt tesz minket gazdagabbá.

25bedy40Beke László azt az áldozatos munkát és tanítást is megköszönte, melyet negyven esztendőn át a katolikus egyházon belül, tizenöt éve pedig Környén végez Bedy Sándor. Köszönjük, hogy vezeted az egyházközséget és eközben tanítasz bennünket a szeretetre, az alázatra, arra, hogy figyeljünk oda egymásra és egy olyan dologra, amely a mai ember fogalmai közül kezd eltűnni: a türelemre – hangzott el a polgármester ünnepi gondolatainak sorában, zárásul azt kívánva, hogy a környeiek szeretete és törődése adjon erőt a plébános számára a még előtte álló, további munkához.

4bedy40 2bedy40 3bedy40 4bedy40 8bedy40 9bedy40 13bedy40 14bedy40 18bedy40 21bedy40 24bedy40 28bedy40 29bedy40 31bedy4033bedy40

 

Megosztás