Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

5véradás58 önkéntes donor vett részt a Vöröskereszt által szervezett hétfői véradáson a környei Művelődési Házban, Barkóczi Alex, Bódi Csaba, Soós Melinda és Bors István személyében négy első alkalmas véradót köszönthettek a szervezők.

A községben idén is négyszer hívták az „Adj vért, életet menthetsz!” mottóval a segíteni vágyókat, s összességében 241-en érkeztek. 3véradásPontosabban ennyi alkalommal adtak vért, hiszen sokan évente többször is részt vesznek a Vöröskereszt által szervezett véradáson: a hölgyek évi négyszer, férfiak ötször lehetnek donorok, viszont két véradás között minimum 56 napnak kell eltelnie.

A „debütálók” létszáma viszont az előző évihez képest sajnos némileg csökkent: míg 2012-ben 15-en nyújtották első alkalommal a karjukat, addig idén 9-el gyarapodott a számuk.

(A legtöbb vérre ma már a daganatos betegek kezeléséhez van szükség. Ezt követik a különböző sebészeti beavatkozások. A sport- és közlekedési balesetek miatti sérülések csak a negyedik helyen állnak. A nagy vérigény elsősorban az orvostudomány fejlődésének a következménye: sok korszerű műtét, szervátültetés, a rosszindulatú betegségek (leukémia, daganatok) kezelése csak a korszerű transzfuziológiai lehetőségek birtokában lehetséges. forrás: www.veradas.hu)

7véradás 1véradás 4véradás 6véradás

 

 

Megosztás