Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Hagyományosan közös Pedagógusnapi ünnepségen köszöntötte a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Vackor Óvoda kollektíváját, köztük a nyugalmazott pedagógusokat is szerda délután a környei Közösségi és Tájházban Beke László polgármester az önkormányzat nevében, valamint a Szülői Munkaközösségek képviselői.

A hatalmas üstöknél, amelyekben jó félszáz kilónyi csülök rotyogott már órák óta, ezúttal is Pákozdi Ferenc alpolgármester szorgoskodott, miközben a pedagógusokat verssel, prózával, csengettyűszóval ajándékozták meg diákok.

A jó tanító nem saját tudásának gyümölcseit osztja meg tanítványaival, hanem megmutatja nekik, hogyan arassák le saját gondolataik gyümölcseit – hangzott el az ünnepi műsorban, amellyel a gyerekek mindazért a gondoskodásért, féltő, okos szóért, olykor segítő szigorért mondtak köszönetet, amik eredményeként biztos tudással, tartással gazdagodnak, hogy eligazodhassanak az életben, s megállják a helyüket.

Azt a rengeteg munkát és rengeteg csodát köszönjük most meg, melyet a gyerekeinknek átadnak. Ebben egykor részt vehettem és érezhettem, mit jelent, amikor a nevelés, oktatás eredménye apró dolgokban visszaköszön – fogalmazott Beke László, kiemelve, hogy bár a család gondoskodása rendkívül fontos és pótolhatatlan, Környén érezhető, tetten érhető az iskolai, óvodai pedagógusok, az intézmények munkatársainak színvonalas oktatói, nevelői tevékenysége.

A Pedagógusnapi ünnepségeken betegsége miatt évek óta nem vehetett részt Író Pálné, Mária néni, aki 1955-től 36 éven át oktatta, nevelte tisztességre, becsületre, szeretetre a diákokat a környei iskolában. Mária néni a napokban, életének 76. esztendejében elhunyt, az egykori kollégák és tanítványok egy perces néma főhajtással tisztelegtek pedagógusi pályája, s emléke előtt.

Megosztás