Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tizenkét éve rendezték meg Bábolnán az első Tipegő Néptáncfesztivált, s a környei táncosok szinte mindegyiken színpadra léptek. A lelkes rendezőknek köszönhetően időközben megyei fesztivállá nőtte ki magát. Mindenképpen meg kell említeni Török Sándor és felesége Bors Erika áldozatos munkáját, akik nélkül ez a hét fesztivál nem jöhetett volna rétre.

A kétévenként megrendezésre kerülő Tipegőn nőttek fel tehát a környei táncosok is, hiszen egy kivételével mindegyiken bemutatkoztak. Az idén fesztiválozó szivárványos csoport tagjai korban a legidősebbek voltak, hamarosan kinőnek a gyermek kategóriából.

A zsűri véleménye alapján nemcsak a legidősebbek, de a legjobbak is voltak, korcsoportjuknak megfelelően, kiválóan teljesítettek. Tizenegy megyei gyermekcsoport lépett fel, a műsorszámokat Méhes Kata és Vastag Richárd táncpedagógusok értékelték, s a környei szivárványos csoport bodrogközi koreográfiáját, mint a legszínvonalasabbat, tovább javasolták a regionális fordulóba. Következik tehát május 19-én Székesfehérvár, ahol három megye, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom legjobb csoportjai találkoznak országos zsűri előtt.

Köszönet a felkészítő tanároknak, László Mártának és Keltai Gábornak, az iskola felső tagozatos táncosainak, akik teljesítményükkel nem csupán az intézmény, de Környe táncos jó hírét is „öregbítették”, valamint nem utolsó sorban köszönet a mindig precíz, színvonalas zenekari kíséretért a Kincső zenekar tagjainak és a csoportot kísérő lelkes szülőknek!

S köszönet a fotókért Farkas Évának!

Megosztás