Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kedves Testvérek!

A vírushelyzetben felelősen és körültekintően kell eljárnunk, ezért március 8-ától szünetelnek a nyilvános istentiszteletek és keresztelők Környe, Vértessomló, Várgesztes római katolikus templomaiban. A jegyesoktatást online tartjuk meg. A temetés a jelenlegi szabályozás szerint egyszerű formában, rövid időtartamban és legfeljebb 50 fő részvételével tartható meg. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egységes döntése értelmében a járványügyi helyzetre való tekintettel felmentést adtunk a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

A szentmiséket online közvetítjük, aki szeretne bekapcsolódni, iratkozzon fel a Római Katolikus Vértessomló plébánia Youtube csatornájára, amely itt érhető el: https://www.youtube.com/channel/UCzdWxFKpr9tcDFoOlIHUFsQ

A Nagyböjti és Húsvéti gyónási lehetőségek a vírushelyzetre való tekintettel elmaradnak. Aki mégis szeretne gyónni, kérem, jelezze felém. Várom továbbá azon idős hívők jelentkezését, akik igényelnék, hogy időnként szentgyónáshoz, szentáldozáshoz járulhassanak. Jelentkezni a 06 20/2857388-as telefonszámon lehet.

A húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje hamvazószerdától Szentháromság vasárnapig (Pünkösd utáni első vasárnapig) tart.

A Nagyböjti lelkigyakorlat is elmarad idén. Káplár Márton elmélkedései a Vértessomló Plébánia facebook oldalán lesz olvasható.

A Nagyböjti élelmiszergyűjtést elhalasztjuk, a remények szerint egy későbbi időpontban megtartjuk, valamint a nagyheti szertartásokról is a későbbiekben adok tájékoztatást.

László atya

 

Megosztás