Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Már tavaly is népes, 57 fős mezőny gyűlt össze a Környei Horgász Egyesület által a Nemzetiségi és Sörfesztivál részeként meghirdetett versenyre a tóparton, idén, július 7-én még ezt is megfejelték, hiszen 59-en telepedtek ki reggel, várva a kapásra. A szép számú nevezést később Török Mihály elnök úgy summázta, hogy az egyesület tagságának a harmada horgászott.

A horgászszerencse tekintetében is túlszárnyalták az előző évi eredményeket, bár idén is akadt horgász, akinek semmi nem került a szákjába, és ezúttal is elindult a találgatás, hogy melyik horgászhely a jobb, hol van több hal: a móló környékén, vagy „hátul”?

Az eredményhirdetésnél aztán kiderült, hogy a hat legjobban teljesítő horgász a part különböző pontjain járt sikerrel, így – többen mondogatták később – nem igaz, hogy a tó bizonyos pontjait jobban kedvelik a halak.

Az 59 nevezőből végül 20 horgász mérlegelt, ők összességében háromszor annyi halat fogtak ki, mint tavaly, hiszen a múlt esztendőben 36 kiló volt az összsúly, idén pedig 118 kiló 69 deka, ami Török Mihály elnök szerint a kedvező időjárásnak volt betudható, no meg annak, hogy talán még országos szinten is egyedülálló a környei tó halállománya.

A legnagyobb halat, egy 9.15 kilós pontyos Imeli László fogta ki, míg összsúly tekintetében Vizkeleti Géza bizonyult a legeredményesebbnek 27.5 kilóval. A második helyen Szalay Gyula (13.51 kg), a harmadikon Imeli László (12.93 kg), a negyediken Tóbiás György (11.31 kg), az ötödiken Budaházi János (6.94 kg), a hatodikon Fazekas Géza (5.25 kg) végzett, valamennyiük a tatabányai Fisch Kft. által felajánlott értékes horgász felszereléseket vehették át.

A horgászok és a déli harangszóra érkező vendégek hagyományosan egy-egy tál gulyás, vagy pörkölt mellett elemezték ki a délelőtti eredményeket, s közben a kissé erős szél ellenére is szépen gyülekeztek kicsit előrébb a szintén hagyományos vízi program, a kenuzás hírére. A rutinosabb, vagy éppen kezdő kenuzásra várók vízre szállás előtt Gubicza István intelmeit hallgatták, amely – az eltelt években többször előforduló – vízbeborulás kapcsán így szólt: a vízben nem lehet visszaülni a kenuba. Ha tehát valaki borul, az kapaszkodjon a lapátba és irány a part. A 18 év alattiak számára kötelező, a többieknek pedig ajánlott mentőmellények felvétele előtt az is elhangzott: bízzunk benne, hogy nem lesz szükség rá, mindenesetre jó meleg…

A bátor kenuzók jutalma végül Környe olyan panorámája volt, amely csak a tóról látható, s melynek megtekintésére évről-évre egyre többen vállalkoznak a Nemzetiségi és Sörfesztivál második napjának délidejében.

Miközben a horgászok a fényes kupákért és az ajándékokért „küzdöttek”, addig a sportpályán is zajlott az élet, hiszen 30. alkalommal rendezték meg az Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Emléktornát, ezúttal a Tardoskedd, Kecskéd, Koppánymonostor és természetesen a Környe csapatainak részvételével. A reménységek közül a kupát idén a Kecskéd hódította el a körmérkőzések után. Második helyen végzett a Koppánymonostor, harmadikon a Tardoskedd, negyediken a Környe. A legsportszerűbb csapatnak a Koppánymonostor bizonyult, a legjobb kapusnak járó elismerést a környei Szántó Gyula, a legjobb mezőnyjátékosnak szólót a kecskédi Czékmány Dániel, a gólkirályi címet a tardoskeddi Szikora Lukács szerezte meg, míg a legjobb hazai játékosnak Kostyál Gergelyt kiáltották ki.

 

 

Megosztás