Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

„Megelőzte Gergőt egy lááááány? – néztek egymásra nagyobbacska fiúk a környei tó partján szombat délelőtt, de aztán Mucsi Gergő belehúzott, s az utolsó méterek hajrájával maga mögé utasította Labossa Lucát, akinek azért – valljuk be – sikerült megizzasztania riválisait. Így ők ketten állhattak az 500 méteres táv teljesítése után ovis korcsoportban a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

Október 23-án már második alkalommal szervezték meg Környén a Tó-futást, amely egyrészt a „Mozdítsd meg KÖRNYEzeted! tömegsport-sorozat egyik állomása, másrészt a szervezők a rendezvénnyel is tisztelegni kívántak 1956 hősei előtt.

A nevezőket, szurkolókat csalóka időjárás fogadta, hiszen hiába szórta sugarait a Nap, a szél gyakran megdideregtette az ácsorgókat, akik noszogatták is egymást: fussál, akkor nem fázol. Egy anyuka a kislányát győzködte, hogy induljanak családi kategóriában, ahol csak 1300 métert kell teljesíteni, de a gyermek hajthatatlan maradt: ezen a délelőttön valahogy nem vágyott a futásra. Így anyának és apának maradt a felnőttek versenye, ahol bizony már egy teljes tókör, azaz 3 kilométer várt rájuk.

A nemes versengés valamennyi résztvevője üdítőt, s stílszerűen egy-egy sportszeletet kapott ajándékba, míg a legjobban teljesítők nyakába természetesen érmek kerültek.

Aranyéremmel zárta a szombati versenyt a kisiskolásoknál Tőre Vivien és Virágh Dávid, a felsősöknél Demeter Diána és Benedek Zsolt, a középiskolásoknál Weiger Judit és Korda Nándor, a felnőtteknél Szalay Szandra és Csáti Tamás, a senioroknál Dr. Árendásné Krupánszki Erzsébet és Demeter János, míg a famíliák megmérettetése során a Demeter család bizonyult a leggyorsabbnak.

A tömegsport-sorozat a jövő hónapban folytatódik, amikor a nyárra tervezett, de a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt lovaglásra, íjászatra várják majd a környeieket.

Megosztás