Az iskolásokhoz is megérkezett a Mikulás

A már hagyományos Télapó műsorra várták a vendégeket a környei Faluházban az általános iskola diákjai hétfő délelőtt, de még nagyobb izgalommal az öreg nagyszakállút. A megérkezéséig a művészeti tagozat Mazsola bábcsoportja szórakoztatta a nagyérdeműt a „Kőleves”, s „A Télapó kesztyűje” című előadásokkal, s aki figyelemmel kísérte a meséket, s később helyesen válaszolt a történetekkel kapcsolatos kérdésekre, ajándék édességet kaphatott.

A Mikulás, mint mindig, ebben az évben is nagyon figyelt. Tudta, ki a jó, ki a rossz gyerek. Az 1/a osztályos Bán Attila Márkról hallotta, hogy nagyon szépen tud mesét mondani, ezért megkérte meséljen, ő pedig Móra Ferenc egyik meséjével örvendeztette meg. A 4/a osztályból Valakovics Dominik erre az alkalomra a Télapónak írt verset, s természetesen el is szavalta.

De az is természetes, hogy a Mikulás sem érkezett üres kézzel. A hagyományos iskolai csomag mellett idén a szülői munkaközösségtől is kaptak a gyerekek ajándékot, nagyon sok finomsággal megtöltött csomagot. Sőt, a szülők az iskola valamennyi dolgozójának meglepetéssel kedveskedtek.

De a legnagyobb ajándékot a felnőttek számára a gyerekek csillogó szeme jelentette, ahogy nézték a bábosok műsorát, később pedig csodálkozva bontogatták a csomagokat.

Horti Károlyné szervező a gyerekek nevében ezúton fejezi ki köszönetét a szülői munkaközösség, s az iskola vezetése számára, hogy támogatták az ünnepség létrejöttét.