Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

6vöröskeresztvilnap1948 óta ünneplik május 8-át a Vöröskereszt Világnapjaként, s így tettek Környén is szerda délután a Művelődési Házban, ahol hagyományosan a többszörös véradókat is köszöntötték, s Hartmann Mátyásnét, aki az év elején vált meg a titkári poszttól.

A megjelenteket utódja, Andor Ildikó köszöntötte, majd következtek a Vackor Óvoda gyermekei, akik tavaszi csokorral, versekkel, körjátékokkal kedveskedtek a megjelenteknek, később pedig a Német Nemzetiségi Dalkör tagjai ajándékozták meg előadásukkal a résztvevőket.

19vöröskeresztvilnapEisenbart Győzőné elnök a segélyszervezet létrehozásának történetét elevenítette fel, s azt a hét alapelvet, amely nélkül – meggyőződése szerint – megszűnne a mozgalom. Ezek az emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység és egyetemesség. A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a térítésmentes véradás szervezésében, hiszen a biztonságos hazai vérellátáshoz évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség. Ehhez évente közel félmillió önkéntes véradományára van szükség – hangzott el az elnök beszédében, aki a környei donorok segítségnyújtásáért Devecsery László „A csend szava” című versével mondott köszönetet: …minden elhallgat, mert elfogy a vér, néma tekintet hallgatag kér. Nyújtom a kezem: véremet adom. Segítő szándék, mosoly arcomon; csillagfény játszik csendes balkonon.

30vöröskeresztvilnapIdén 28 véradó jubilált, őket Kissné Ágoston Éva köszöntötte, s végül, de egyáltalán nem utolsó sorban Horváth Imrét, aki csupán azért nem vehetett át emlékplakettet, mert „ilyen nincs is” – fogalmazott. Horváth Imre ugyanis 143 alkalommal adott vért, s igaz, hogy ezek között ferezis is volt, ő akkor is 143 alkalommal nyújtotta a karját – tette hozzá a véradó felelős.

Beke László polgármester egyéb elfoglaltsága miatt nem vett részt a szervezet januári közgyűlésén, ezért a szerdai rendezvényen mondott köszönetet Hartmann Mátyásné számára, aki 17 éven keresztül látta el a titkári teendőket. Olyan alapszervezetet adott át, ami a térségben az egyik legjobban működő. 32vöröskeresztvilnapElmondhatjuk, hogy a véradások során is kimagaslóan teljesít, s Irénkén keresztül még a partnerkapcsolatokat is sikerült szorosabbra fűzni. Ha végiggondoljuk az ő titkári munkáját, akkor megállapíthatjuk, hogy örökké az adósai leszünk azért az önzetlen feladatvállalásáért, amit az itt élőkért, valóban mindenkiért végzett, mert a Vöröskereszt egyik alapelve, az egyetemesség, érvényes volt az ő munkájára is – mondta a polgármester, majd az alapszervezet tagjainak ajándékát Eisenbart Győzőné nyújtotta át jó egészséget kívánva, s azt, hogy legyen mindig nagyon vidám és nagyon boldog.

36vöröskeresztvilnapAmit tettem, az szívből jött a faluért, az emberekért: a kisgyerekektől a felnőtteken át az idősekig. Nem tudom, mennyien emlékeznek rá, pár évvel azután, hogy a Kató nénitől (Gyarmati Istvánné) átvettem a feladatot, az akkori vöröskeresztes elnök eljött Környére, mert kíváncsi volt arra az alapszervezetre, ahol megduplázódott a taglétszám, s ahol mindenki kapott valamit a Vöröskereszttől. Már ez az első 4-5 év nagyon szép volt! – idézte fel emlékeit Irénke, s végül a tagság hozzáállásáért, segítőkészségéért fejezte ki köszönetét, mert – ahogy fogalmazott – az elismerő szavak nem csak neki szólnak, az érdem mindannyiuké.

JUBILÁLÓ VÉRADÓK:

10x:

Czirkosné Lendvai Zsuzsanna

Cser Jánosné

Gál Levente

Kiss Gyöngyi

Nemes Ferencné

Prekob Gábor

Soós Róbert

Tompos Zsuzsanna

Vanya Balázs

Varga Péter

20x:

Czigle Tamás

Eck Csaba

Friedrich Gyula

Szabó-Kovács Gábor

Zajácz Jánosné

25x:

Baknák József

Cser János

Hataier Géza

Kertész József

Oláh László

Szőllősi Ferenc

30x:

Fülöp László

Varga Mónika

50x:

Bakonyi József

Karnuts Attila

Ponyi Attila

60x:

Markót András

ifj. Zaja István

1vöröskeresztvilnap 2vöröskeresztvilnap 3vöröskeresztvilnap 4vöröskeresztvilnap 5vöröskeresztvilnap 7vöröskeresztvilnap 8vöröskeresztvilnap 9vöröskeresztvilnap 10vöröskeresztvilnap 11vöröskeresztvilnap 12vöröskeresztvilnap 13vöröskeresztvilnap 14vöröskeresztvilnap 15vöröskeresztvilnap 16vöröskeresztvilnap 17vöröskeresztvilnap 18vöröskeresztvilnap 20vöröskeresztvilnap 21vöröskeresztvilnap 29vöröskeresztvilnap 31vöröskeresztvilnap 33vöröskeresztvilnap 34vöröskeresztvilnap 37vöröskeresztvilnap 38vöröskeresztvilnap39vöröskeresztvilnap

Megosztás