Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Elnyertük a Vöröskereszt Bázisiskolája címet – jelentette be büszkén és örömmel a Vöröskereszt környei szervezetének tanárelnöke, Láng Éva csütörtökön, az egészségvédelmi program keretében az általános iskolában. A tanárelnök ugyanakkor arra is felhívta az intézmény diákjainak figyelmét, hogy ez a rangos elismerés kötelezi is az iskolát, hogy – ha lehet – egy picivel még többet tegyenek az egészséges életmódért, s még elkötelezettebben működjenek együtt a Vöröskereszttel.

Az idősek azt szokták mondani, hogy az egészséget akkor értékeljük igazán, amikor már elveszítettük. Én őszintén bízom benne, hogy ti már most másként gondolkodtok, s mindent megtesztek azért, hogy megőrizzétek az egészségeteket. Programjaink ma még hangsúlyosabban nyújtanak ehhez segítséget – fogalmazott Láng Éva, majd köszöntötte azokat a diákokat, akik az előzetesen feladatokat kiemelkedően teljesítették. Azt is kiemelte, hogy az elsős és másodikos gyerkőcök fantasztikus plakátokat készítettek a fogápolásról, s hogy a nagyobbak közül többen igen ötletes és megszívlelendő tanácsokat foglaltak rímes keretbe.

A legügyesebb, legötletesebb és legkreatívabb diákokra azonban újabb feladat vár. Láng Éva azt kérte tőlük, álmodjanak meg egy figurát, amely a bázisiskola címet viselő intézmény megkülönböztető emblémája, logója lehet majd a továbbiakban.

Mielőtt az iskola diákjai folytatták megkezdték volna útjukat az egészségnevelési programok forgószínpadán, a Vöröskereszt környei szervezetének ajándékát is átvehették is Eisenbart Győzőné elnöktől és Hartman Mátyásné titkártól: az egészséges életmód jegyében, egy-egy müzli szeletet.

Mozgás, lelki egészség, egészséges táplálkozás – ezek szerepeltek a csütörtöki programok középpontjában, s a diákok valóban forgószínpadszerűen választhattak a kínálatból, ki-ki „szája íze”, érdeklődése szerint.

Az iskola tantermeiben – a többi között – fogápolási tudnivalók, önismereti játék, gyerekjóga, gyümölcssaláta készítése és kóstolása, diétás ismeretek, stepp aerobic és zumba, gyógytorna, elsősegély nyújtási alapismeretek, babamasszázs, konfliktuskezelési helyzetgyakorlatok, tai chi várta a diákokat, s az egészséges nassolnivalókról is hallhattak, hiszen olykor egy kis nyalánkságra mindenki vágyik.

 

Az előzetes feladatok díjazottjai:

Tóth Gabriella 5.b

Bartus Eszter 6.b

Tkalcsits Brigitta 8.a

Auer Petra, Szűcs Kinga, Labossa Luca, Fehér Fanni 3.b

Kovács Leila, Csizmadia Leila, Jeszenovics Viktória, Kulcsár Krisztina, Fluksza Bernadett 3.a

Vadkerti Levente, Virga Kira, Sági Klaudia, Szöllősi Nikolett, Reichnach Lilla, Lóczi Boglárka 4. b

 

Megosztás