Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1coop-adományA Coop Segély Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén 6548 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését támogatja országszerte. A Coop Segély kamionja 183 gyermek részére juttatta el élelmiszeradományát szerdán Komárom-Esztergom megyébe, így a Názáret Szociális Szolgáltató Környei Lakásotthonába is.

A Coop Segély Alapítvány a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén 6548 „különleges ellátást igénylő” gyermek étkeztetését segíti országszerte. 3coop-adományAz alapítvány az adományozási program keretében valamennyi, állami gondozásban élő különleges szükségletű gyermeket – három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg – támogatja függetlenül attól, hogy intézményben vagy nevelőszülőknél nevelkedik. Az élelmiszeradomány értéke országosan 15 millió forint, közel 73 tonna és 111 raklap, ebből megyénkbe két tonna, azaz három raklapnyi érkezett 183 gyermek támogatásaként.

5coop-adományA gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, mellyel példát kívánunk nyújtani más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra – emelte ki Dr. Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke a Názáret Szociális Szolgáltató Környei Lakásotthonában szerdán az adományátadással egybekötött sajtótájékoztatón, melyen jelképesen átadta az élelmiszeradományt 8coop-adományMetka Katalinnak, a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai és Gyermekvédelmi Szakszolgálati Intézmény igazgatójának, aki gondoskodik annak elosztásáról.

A filozófiánk egy része, hogy a meglévő értékeinket támogassuk, s ehhez három pillért választottunk. Az egyik a magyar termék, a magyar íz, a magyar termelői vertikum védelme. A másik ilyen láb a sport: úgy gondoljuk, hogy a fiatalok sportra való nevelése minden körülmények között előreviszi a társadalmunkat és hosszú távon. 4coop-adományDe mindenkit sajnos nem tudunk támogatni ezért az olimpikonokat, ezen belül is a kézilabdát és a vízilabdát támogatjuk, s a napokban elértük a Gyémánt Fokozatú támogatói címet. S végül, de nem utolsó sorban a nehéz, vagy nehezebb helyzetben lévők támogatása a célunk. Ezért egy alapítványt hoztunk létre, amely a támogatását COOP saját márkás termékekből, hosszú szavatossági idővel rendelkező alapélelmiszerekből összeállított adományokon keresztül valósítja meg. – mondta Fekete Tamás, a VAKOM Zrt. vezérigazgatója.

12coop-adományHanesz József, a Komárom-Esztergom Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője hangsúlyozta a Coop Segély Alapítvány gyerekek felé történő segítségnyújtásának fontosságát. „Ezúton kérem a COOP üzletláncot, hogy ez az együttműködés maradjon meg továbbra is, melynek csak kedvezményezettjei vannak, mégpedig a gyerekek” – mondta Hanesz József.

14coop-adomány„A COOP-nál dolgozók tisztában vannak azzal, hogy mivel kereskednek, mit értékesítenek, mellyel a vásárlók biztonságot és biztos kiszolgálást kapnak” – kezdte hozzászólását az üzletláncról Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, majd a társadalmi munkájukról nyilatkozott igen elismerően. „Mindenki csak annyit és azt tudja adni, ami a szívében van” – hangsúlyozta a kormánymegbízott, annak kapcsán, hogy a COOP-nak véleménye szerint nagy felelősség van a vállán, hiszen jelen van az emberek mindennapjaiban. 11coop-adományEzt igazán példamutatóan viseli az üzletlánc, hiszen környezetéről folyamatosan gondoskodik. „Ha van, akkor ad. Ez azért nagy szó, mert manapság a másik emberhez való lehajolás, a segítő jobb nyújtása kezd hiányozni a társadalomból, annak ellenére, hogy ettől lehetnénk igazán nagyok és gazdagok. A COOP ezen társadalmi programja erről szól, ami azt bizonyítja számomra, hogy mindig van, aki segít és bármiből lehet adni. Ennek a programnak van értelme, szemben a ma tapasztalható, más segélyakciókkal” – fűzte hozzá Czunyiné Dr. Bertalan Judit.

15coop-adomány„Önkormányzatunk és a Karitász szervezetünk lehetőségeihez mérten segíti a rászorulókat. Egyetértek azzal az elvvel, hogy „duplán ad ki gyorsan ad”, ez a Coop Segély Alapítvány esetében nagyon is igaz” – fogalmazott Dr. Árendás József, önkormányzati képviselő, az Egészségügyi- és Szociális Bizottság elnöke, valamint a Környei Katolikus Karitász vezetője, aki elismerően nyilatkozott a COOP üzletláncról, hiszen a két környei boltjában lehetőséget biztosított számukra a húsvéti adománygyűjtésre, amely eddig nem tapasztalt sikerrel zárult. Ahogy mi itt kicsiben, úgy önök nagyban végzik gyakorlatilag ugyanazt a munkát, végzik ugyanazt a feladatot, még ha ez nem is kötelességük. De jó és hasznos! És szükséges! Akarjuk és akarják, hogy valami jobb, valami szebb legyen ebben a mások szerint rohanó, egymásra oda nem figyelő világban. És ebben jó kivételnek lenni. A kicsiből így lesz nagy, a kevésből sok, a bánatból öröm. – fogalmazott Dr. Árendás József.

17coop-adomány„Ez a mai esemény az együttgondolkodást jelenti számomra, hiszen közös cél megvalósításában segít az üzletlánc” – jelentette ki Tóth Csaba, a Názáret Szociális Szolgáltató vezetője. Majd így folytatta: „család helyett családjai vagyunk annak a 450 gyermeknek, akik nálunk nevelkednek, függetlenül attól, hogy különleges szükségletűek vagy sem. Ők már sok mindent átéltek, nélkülöztek, legfőképpen élelmiszerben mielőtt hozzánk kerültek. Pedig élelem az mindig kell, az élet meghatározó része. Sok esetben nem tudják még az egyes zöldségek, gyümölcsök, nevét sem. Nálunk ezeket megtanulhatják, és megélhetnek sok élethelyzetet, megfelelő körülmények között. Ehhez a munkánkhoz járul hozzá a COOP az adományozásával. Az ilyen alkalmak során kapnak pluszt a gyermekek, hogy együtt vannak azokkal, akik adományoznak, ráadásul nem kötelességből, hanem jóérzésből teszi ezt” – emelte ki Tóth Csaba.

18coop-adományAz adományátadási esemény résztvevőit Buzál Alexandra verssel, Benke József a Varázscsepp Tehetségkutató középdöntőjéig repítő rap-szerzeményével, míg Kovács István „Tél” című saját versével ajándékozta meg, előadásuk után 19coop-adományDr. Zs. Szőke Zoltán így fogalmazott: Jó olyan gyermekeket látni és hallani, akik olyan bölcs gondolatokat közvetítenek, amelyet az érett felnőttek közül is kevesen. Jó helyen vagytok gyerekek, tényleg igazi családban, ahol tehetségetek kibontakozhat. Nagy szeretet, amit ma kaptunk tőletek, ez több annál, amire számítottam.

21coop-adomány23coop-adomány 24coop-adomány

 

Megosztás