Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

gyűjtésCukor, liszt, rizs, tészta, étolaj, margarin, burgonya, hagyma, konzerv, bab, lencse, tojás, tea, kakaó, édesség, gyümölcsbefőtt, lekvár – összesen 260 kilónyi élelmiszer gyűlt össze az eltelt napokban a Környei Katolikus Karitász hagyományos Húsvét előtti felhívására a Védőnői Szolgálat raktárában. Az adományozóknak köszönhetően 46 családot támogathat a szervezet.

Környe hátrányos helyzetű családjai közül majdnem félszázhoz jutnak el a napokban azok az élelmiszercsomagok, amelyekhez az eltelt időszakban gyűjtött adományokat a Környei Katolikus Karitász. A támogatottak több mint harmada külterületen él, a csomagokból 31 nagycsaládos részesült, a többiek 1-2 gyermeket nevelnek, de rendkívül szegényes, rossz körülmények között.

A húsvéti gyűjtés a tapasztalatok szerint általában némileg szerényebb eredménnyel zárul, gyűjtés_02mint a Karácsonyt megelőző, de a segíteni akarók és tudók – a többi között – még így is több mint 30 kiló rizst, ugyanennyi tésztát, burgonyát és lisztet, 44 kg. cukrot, 60 darab konzervet, 100 db tojást, s a gyerekekre gondolva majdnem 7 kilónyi édességet, teát, kakaót és pudingport ajánlottak fel hátrányos helyzetű embertársaiknak.

A Környei Katolikus Karitász köszönetét fejezi ki valamennyi adományozó számára, akik segítettek a szegényebb sorsú rászorulók Húsvéti ünnepének könnyebbé, szebbé tételében!

 

Megosztás