Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Katona Mária falugazdász értesíti az érdeklődőket, hogy december 1-jén elmarad az ügyfélfogadása. A falugazdász az érintettek figyelmét aktuális kötelezettségként a nitrát adatszolgáltatásra hívja fel:

a 2014/2015. gazdálkodási évben felhasznált nitrogén mű- és szervestrágya felhasználásáról kötelező adatot szolgáltatni az úgynevezett nitrát-jelentés során. A kötelezettséget elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell teljesítenie minden nitrátérzékeny területen gazdálkodónak (hogy ki kötelezett, azt a területalapú támogatásból tudják meg) és a háztartási igényt meghaladó mértékű állattartást végzőknek. Az adatszolgáltatást december 31-éig kell teljesíteni. A vonatkozó rendelet értelmében tilos trágyát kijuttatni február 15-éig. Szervestrágyával maximum 170 kg/ha nitrogén hatóanyag juttatható ki. Műtrágyát kijuttatni csak talajvizsgálatokra alapozottan lehetséges, ezért minden nitrátérzékeny blokkban elhelyezkedő parcellán talajvizsgálatot kell elvégeztetni, valamint gazdálkodási naplót kell vezetni.

Katona Mária falugazdász telefonon a 06 70/489-3827-es számon érhető el, ügyfélfogadását a Művelődési Ház olvasótermében tartja keddenként 12.30 és 16 óra között.

Megosztás