Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

karácsonyfa_11Gányai Ferenc ajánlotta fel azt a majdnem 8 méteres lucfenyőt, amely szombattól ünnepi díszbe öltöztetve, immáron karácsonyfaként ékesíti a falut a Művelődési Ház előtt, s hirdeti, hogy hamarosan elérkezik a szeretet ünnepe. Az örökzöldre idén is 60 méternyi fényfüzér került, s számtalan dísz, melyeket az egyre jobban szemerkélő esőben is lelkesen aggatott a tűlevelekre egy-két gyerkőc segítségével a maroknyi csapat, zömmel a Nő Klub tagjai.

A HeMo Musical Stúdió új zenés mesejátékára érkezőket szombat délután így már egy csodaszép fa várta, a színházteremben pedig a Mikulás háza, ahonnan a krampuszok az éj leple alatt elrabolják a gyerekeknek szánt ajándékokat. meseA télapó a varázsló, a manók, rénszarvasok és mesék hősei segítségével megpróbálja megkeresni a krampuszokat és visszaszerezni az ajándékokat. Természetesen a közönség soraiban ülő gyerekek is segítettek, miközben népszerű dallamok csendültek fel a Dr. Bubó, a Jégvarázs, a Pinokkió, a Vuk, a Hamupipőke, A bűvös kard és a Polár expressz című mesékből.

Községünkben évek óta hagyomány, hogy helyiek ajánlják fel a fenyőfákat, melyek később különböző helyszíneken tündökölnek ünnepi díszben. Az önkormányzat felhívására idén is számosan jelentkeztek, azok számára is köszönjük a felajánlásokat, akiknél a kivágás nehézségei miatt nem tudott élni a lehetőséggel az önkormányzat.

karácsonyfaKöszönet a közmunkásoknak, akik Varga Sándor vezetésével gondoskodtak a fenyők kivágásáról, elszállításáról és elhelyezéséről. Külön köszönet Prekob Györgynek, aki a karácsonyi időszakban évek óta önzetlenül nyújt segítséget darus autójával és munkatársaival az adventi vásár faházainak, a Betlehemi jászol és a falu karácsonyfájának szállításában.

Köszönet Wéber Ferencnek és családjának, akik évről-évre öt fával ajándékozzák meg ilyenkor a helyhatóságot. Idén Golda János fenyője ölti magára a karácsonyi díszeket a Művelődési Ház színpadán, a Reichnach György által felajánlott örökzöldek pedig a Vackor Óvodát és Bölcsődét, illetve az Idősek Otthonát ékesítik majd.

Az adventi programok természetesen folytatódnak községünkben, hiszen december 13-án délután 2 és 5 óra között a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde, valamint a Művelődési Ház karácsonyi szöszmötölőre várja a gyermekeket, szülőket, nagyszülőket.

gyűjtésA Környei Katolikus Karitász is megszervezi a Karácsony előtti tartós élelmiszergyűjtését a rászorulók részére. A szervezet kéri a híveket és minden jóakaratú embertársat, hogy természetbeni adományaikat, tartós élelmiszereket december 9-e és 12-e között szíveskedjenek leadni a Gyermekorvosi Rendelőben a Védőnői Szolgálatnál. Kissné Ágoston Éva védőnő és karitásztag az adományozókat 14-től 17 óráig várja ezeken a napokon.

Advent harmadik vasárnapján, december 14-én, a szentmise után, 12 és 14 óra között a már hagyományos „krumpliebédre” várja szeretettel a Karitász a Közösségi és Tájházban azokat a jóakaratú és nem csak hívő embereket, akik aznapi ebédjük árát felajánlják hátrányos helyzetű testvéreiknek. Az adományokat még Szent Karácsony előtt eljuttatják a rászorulókhoz, számukra is megszépítve ezzel az ünnepet.

karácsonyfa_03karácsonyfa_02 karácsonyfa_04 karácsonyfa_05 karácsonyfa_06 karácsonyfa_07 karácsonyfa_08 karácsonyfa_09 mese_02 mese_03 mese_04 mese_05 mese_06 mese_07 mese_08 mese_09 mese_10 mese_11 mese_12 mese_13 mese_14 mese_15 mese_16

 

Megosztás