Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár szombat reggel igen népes, 54 fős mezőny gyűlt össze a Környei Horgász Egyesület által a Nemzetiségi és Sörfesztivál részeként meghirdetett versenyre a tóparton, a rendelkezésükre álló négy óra alatt csupán tizenöt nevező mellől nem pártolt el a horgászszerencse, a többieknek ezúttal egyetlen hal sem akadt a horgukra.

A horgászok mindezért a nem mindennapi hőséget tették felelőssé, (tegyük hozzá, joggal) s a parton szinte futótűzként terjedt a hír, ha valakinek nemhogy hal, de netán méretesebb példány került a szákjába, igaz, ezúttal már a kétkilós kopoltyús is „nagynak” számított.
S természetesen az olyan megjegyzések sem maradtak el ilyenkor, minthogy „bolondnak áll a szerencse…”

A tizenöt sikeres horgász végül összességében 42 kilónyi halat gyűjtött be, a legtöbbet, 3 kiló 94 dekát Soós János, akit egy hatalmas kupával és a Fisch Kft. ajándékaival díjazott az egyesület elnöksége. Második lett Szalai Gyula, akit csupán 24 deka fosztott meg a képzeletbeli aranyéremtől, tőle viszont majdnem egy kilóval maradt el a harmadik helyezett Hartmann Ernő. A negyedik helyet Laki Gyula szerezte meg, s kiderült, hogy a délelőtt folyamán csodaszámba vett 1,92 kilós ponty Haffner Jánosnak csupán az ötödik helyet eredményezte, s még a legnagyobb halat kifogó cím elnyeréséhez is soványkának bizonyult, hiszen 8 dekával maradt el a Szalai Gyula 2 kilós amúrjától, ami a horgásznak a Vándorserleg elnyerését eredményezte. Összességében azonban – mondhatjuk így – mégsem jártak rosszul a horgászok, hiszen nem csupán a díjazottak vehették át a Fisch Kft. értékes ajándékait, de valamennyi nevező is egy-egy ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal „vigasztalódhatott”.

Mindemellett amíg a horgászok méla lesben és csendben bűvölték a vizet, addig a parton hagyományosan sürögtek-forogtak a nők és férfiak, s rotyogtak a hatalmas kondérokban az ízletes falatok, hiszen az eredményhirdetés után elérkezett a gulyásparti ideje, s aki ellátogatott a tópartra, biztosan nem bánta meg. A szervezők az ebéd utáni mozgási lehetőségről is gondoskodtak, bár a kenuzást a rekkenő hőségben szemmel láthatóan inkább a gyerekek és fiatalok próbálták ki, mintsem a gulyásparti vendégei.

Megosztás