Posztumusz Díszpolgári Cím a Magyar Kultúra Lovagjának

Jövőre lesz negyedszázada, hogy Környén a március 15-ei megemlékezéshez kapcsolódóan megteremtették a Díszpolgári Cím adományozásának hagyományát. A falu legmagasabb szintű elismerését 1994-től napjainkig 17-en vehették át, a képviselő-testület idén először határozott a cím posztumusz odaítéléséről.

Méltó emlékezés

Közhírré tétetik, és ezúton kidoboltatik, hogy a mai napon, Böjtmás havának 14. napján tudatjuk a férfinépekkel és fehérnépekkel, hogy valamennyi lelket meginvitáljuk e fényes teátrumba. A poéták költeményeit és a komponisták nótáit csokorba rendezgették és áldó figyelmükkel ellátták szeretett magisztereink: Szarka Katalin, László Márta, Takácsné Eichhardt Emma, Takács Karolina, Sárköziné Kovács Mária és Magyaróvári József Tamás.

Párták és csákók

A Vackor Óvoda és Bölcsőde valamennyi csoportszobája, közösségi tere ünneplőbe öltözött március 14-én, s természetesen a fiúk ingecskéiről, a lányok blúzairól sem hiányozhattak a kokárdák. A gyerekek a korábbi napokban már sokat hallottak március 15-éről, s hogy ilyenkor mit ünnepelünk, így Pekár Zita mb. óvodavezető kérdésére kórusban zengték, hogy a nemzeti trikolór színeiből a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld pedig a reményt jelenti.

Nyílt órák és játékos délután

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola március 20-án délelőtt nyílt órákkal várja a leendő első osztályos gyermekek szüleit. Az anyukák, apukák és gyermekeik március 22-én egy játékos délután keretében ismerkedhetnek meg az intézménnyel.

Újrahasznosítható hulladék gyűjtése Környén és a külterületeken

Környe hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, a Vertikál Zrt. az ingatlanoktól havi két alkalommal, az adott gyűjtési napokon szállítja el az átlátszó zsákokban kihelyezett műanyag, fém és papír hulladékot. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincs mennyiségi korlátja, a szelektív hulladékgyűjtési napokon a meghatározott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben helyezhető ki a szelektív hulladék, bármilyen átlátszó zsákban. A szolgáltatótól kapott információk alapján legközelebb március 20-án lesz házhoz menő újrahasznosítható hulladék gyűjtése Környén, Környebányán, Tagyospusztán, Szentgyörgypusztán és Irtáspusztán.