Pünkösdi vígasságok

A Pünkösdi Vígasságok május 20-án immáron hagyományosan a Közösségi és Tájháznál vették kezdetüket, ahol Tirhold Kármen, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd a Német Nemzetiségi Hagyományőrző Gyermekcsoport táncait és a Német Nemzetiségi Dalkör nótáit követően a Vértes Expressz muzsikájára döntötték ki a májfát az önkéntes tűzoltóság tagjai.

Táncoló tavaszi virágok

2017 őszén még igencsak megilletődve érkeztek az egészen aprócska lánykák a környei Művelődési Házba Lóczi Kinga táncpedagógus kedves, balettre invitáló szavára, ez év május 19-én pedig a megszeppenés a számukra hatalmas színpadnak és nézőtérnek szólt, amikor a világot jelentő deszkákra léptek a maguk, szülők, nagyszülők, rokonok, ismerősök, óvónénik örömére, büszkeségére.

Megcsendülő színek

„Hittel vallom, hogy egy festmény megtekintése legyen ünnep a szem számára” – vallja Stréli Róbertné, Keresztély Piroska. A tatabányai festőművész alkotásaival május 18-án ünnepet varázsolt a környei Művelődési Házba, s ez az ünnep július 3-áig tart mindazok számára, akik megtekintik a „Megcsendülő színek” című tárlatot.

Újrahasznosítható hulladék gyűjtése a külterületeken

Környe hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, a Vertikál Zrt. az ingatlanoktól havi két alkalommal, az adott gyűjtési napokon szállítja el az átlátszó zsákokban kihelyezett műanyag, fém és papír hulladékot. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincs mennyiségi korlátja, a szelektív hulladékgyűjtési napokon a meghatározott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben helyezhető ki a szelektív hulladék, bármilyen átlátszó zsákban. A szolgáltatótól kapott információk alapján legközelebb május 24-én lesz házhoz menő újrahasznosítható hulladék gyűjtése Környebányán, Tagyospusztán, Szentgyörgypusztán és Irtáspusztán.

Borverseny és Orbán nap

Idén május 26-án 9 órától rendezik meg a Les-hegyen Környe hetedik borversenyét a Bella pincénél. A mintákat előző nap, május 25-én 15 és 20 óra között lehet leadni. A Les-hegyi Szőlősgazdák, valamint Környe Község Képviselő-testületének Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottsága idén is megszervezi a már hagyományos Orbán napi ünnepséget a Les-hegyen található Orbán Szobornál.