Az arany- és ezüstkoszorús mestertenyésztő

Ez hány serleg? – tettem fel a meglepett kérdést Szappanos János otthonában, rácsodálkozva a tekintélyes mennyiségű, szépen csillogó kupákra, elismerésekre. Itt lenn olyan ötven lehet, de van még két zsákkal a padláson... – érkezett a válasz a chow-chow aranykoszorús és araucana&barneveldi ezüstkoszorús mestertenyésztőtől. Ez utóbbi cím, ha minden jól halad, hamarosan arannyá fényesedik...

Családi Majális

A hagyományos, főzőversennyel egybekötött családi napot és majálist az önkormányzat május 1-jén, kedden rendezi meg a tóparton, ahol ismét szórakoztató és sportos programok, vidám versengések várnak mindenkit, a kicsiket a Csiri-Biri Játéktár és arcfestés is díjtalanul!  

25 éves a dalkör

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe és a Német Nemzetiségi Dalkör Környe tisztelettel meghívja Önt és kedves családját április 28-án 15 órától a Környei Német Nemzetiségi Dalkör 25 éves jubileumi ünnepségére!

A sikeres öregedésért

Tizenöt település közel száz tornásza regisztrált április 14-én a pilates klubok hetedik találkozójára, amire a megyeiek mellett a fővárosból és Fejér megyéből is érkeztek Várgesztesre, de ott voltak az Életet az Éveknek Országos Egyesület tisztségviselői is. Tar József a helyi pilates klub megszervezője fogadta a falu vendégeit, aki immár 10 éve műveli ezt a mozgásformát, majd Rising Károlyné polgármester üdvözlő szavait követően megkezdődött a bő egyórás közös torna, köztük a környeiek részvételével, amit nem más vezetett, mint a sportág egyik magyarországi meghonosítója, Solymosi Antal pilates instruktor.

Komposztálható hulladék gyűjtése Környén

A levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket a szolgáltató megfelelő teherbírású zsákban, illetve maximum 70 cm hosszú, és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve, alkalmanként legfeljebb 0,5 m3 mennyiségben szállítja el az ingatlan elől. A nem megfelelő méretű és mennyiségű, rendezetlenül kihelyezett ágnyesedéket a társaság nem szállítja el.