Újrahasznosítható hulladék gyűjtése a külterületeken

Környe hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, a Vertikál Zrt. az ingatlanoktól havi két alkalommal, az adott gyűjtési napokon szállítja el az átlátszó zsákokban kihelyezett műanyag, fém és papír hulladékot. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincs mennyiségi korlátja, a szelektív hulladékgyűjtési napokon a meghatározott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben helyezhető ki a szelektív hulladék, bármilyen átlátszó zsákban. A szolgáltatótól kapott információk alapján legközelebb május 24-én lesz házhoz menő újrahasznosítható hulladék gyűjtése Környebányán, Tagyospusztán, Szentgyörgypusztán és Irtáspusztán.

Borverseny és Orbán nap

Idén május 26-án 9 órától rendezik meg a Les-hegyen Környe hetedik borversenyét a Bella pincénél. A mintákat előző nap, május 25-én 15 és 20 óra között lehet leadni. A Les-hegyi Szőlősgazdák, valamint Környe Község Képviselő-testületének Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottsága idén is megszervezi a már hagyományos Orbán napi ünnepséget a Les-hegyen található Orbán Szobornál.

A véradókat köszöntötték

Tizenkét jubiláló, köztük egy 60-szoros véradót is köszöntöttek Környén május 15-én, a Vöröskereszt helyi szervezetének ünnepségén, melyet Maklári Éva, a tatabányai alapszervezet területi vezetője is megtisztelt jelenlétével. A Művelődési Házban, a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezett ünnepség kezdetén Bozó Kucskár Anikó és Bolemányi Magdolna pünkösdi népdalokkal ajándékozta meg a jelenlévőket, majd Eisenbart Győzőné, a házigazdák elnöke elevenítette fel a nemzetközi szervezet 1863-as megalapításának előzményeit, valamint a Magyar Vöröskereszt majdnem 140 esztendővel ezelőtt megfogalmazott célkitűzéseit, az azóta elért eredményeket.

Mesélnek az emlékek…

A Kisfaludy Mihály Ált. Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc szakának évzáró műsora június 2-án, szombaton 17 órakor kezdődik a Művelődési Házban. A rendezvényre minden családtagot, barátot szeretettel hívnak és várnak. A műsorban bemutatkoznak a tanszak óvodás és iskolás csoportjai, a művészeti iskola végzős táncosai és a Szivárvány Táncegyüttes tagjai.