Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!

Hosszú esztendők óta hagyomány, hogy a környei Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságai hamvazószerdán zárják a farsangi időszakot, s a kiszebáb elégetésével űzik el a telet. Az idei tél eddig nem bánt bőkezűen a hóval, csupán az eltelt napokban rázta meg a dunnáját alaposabban Holle anyó, így egyáltalán nem meglepő, hogy a gyerkőcök az udvaron február 14-én először belevetették magukat a téli örömökbe, s nem úgy tűntek, mint akik őszintén szeretnék elűzni a telet.

Farsangoltak a németes ovisok

Hagyományteremtő szándékkal már másodjára rendezett Farsangi Bált a Német Nemzetiségi Óvodás Gyermekcsoport, február 4-én több mint 60 résztvevővel telt meg a Közösségi és Tájház.  A farsangi maskarába öltözött óvodás gyermekek és szülők mulattak a Szomor Sramli négy tagjából összeállt zenekar muzsikájára, akik megidézték az igazi felnőtt bálok hangulatát.

Festett vallomások

Szem-Lélek címmel látható kiállítás Megyei Erzsébet és Ballabás János, nyergesújfalui festőművészek alkotásaiból a környei Művelődési Házban. A két művész nagyon szereti a szép tájakat, a kis falukat, szép kis utcákat, régi kis házakat – mindezt hűen tükrözi az a 94 festmény, amely emlékeket idéz, szépséget láttat, vall...