Öt éves a Baba-Mama Klub

A Művelődési Ház felújítása miatt jó ideig szünetelt a Baba-Mama Klub Környén, 2013 tavaszán azonban „újjáéledt”, s azóta is heti rendszerességgel lakják be az olvasótermet a Művelődési Házban az apróságok és anyukáik, ünnepi programokkor az apukák is.

Szakmai nap a Környei Vackor Óvodában

Az ELTE – Környezetünkért Óvodai Egyesület közel félszáz fős delegációját látta vendégül környezeti szakmai nap keretében a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde április 14-én. A 15 éve működő egyesület az ország számtalan településének több mint 115 egyéni, illetve 24  intézményi tagját tömöríti, akik a gyermekek környezeti nevelésére fektetnek fő hangsúlyt annak érdekében, hogy minél több településen valósuljon meg a Zöld Óvoda hálózat működése, melynek tagja a Környei Vackor Óvoda is.

Több ragadozóhalat telepítenek a tóba

Török Mihály elnök betegsége miatt dr. Beke Ernő helyettes-elnök nyitotta meg a Környei Horgász Egyesület közgyűlését április 14-én, amely a második nekifutásra már a megjelentek számától függetlenül határozatképes volt, így a tavalyi évi beszámolók elfogadása mellett fontos kérdésekről is dönthettek.

Vers mindenkinek, mindenkitől

Negyedik alkalommal hívta a versszerető környeieket a Magyar Költészet Napja alkalmából április 11-én, József Attila születésnapján a község főterére a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár. Idén is szavalt és megzenésített versek, verseskötetek várták az érdeklődőket, a szökőkútnál gyönyörű időben hangozhattak el a gyönyörű versek – a vendégművészek mellett – környeiektől, környeieknek: énekelve és szavalva.

Újrahasznosítható hulladék gyűjtése a külterületeken

Környe hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, a Vertikál Zrt. az ingatlanoktól havi két alkalommal, az adott gyűjtési napokon szállítja el az átlátszó zsákokban kihelyezett műanyag, fém és papír hulladékot. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincs mennyiségi korlátja, a szelektív hulladékgyűjtési napokon a meghatározott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben helyezhető ki a szelektív hulladék, bármilyen átlátszó zsákban. A szolgáltatótól kapott információk alapján legközelebb április 19-én lesz házhoz menő újrahasznosítható hulladék gyűjtése Környebányán, Tagyospusztán, Szentgyörgypusztán és Irtáspusztán.