Weihnachtsbäckerei és Karácsonyfa díszítés

2017 dec 9 - 14:00

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete, valamint a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár izgalmas, mézes karácsonyváró programra hívja a falu apróságait, fiataljait, anyukákat, apukákat, nagyszülőket.

November 30-ától december 9-éig tekinthetők meg a Művelődési Házban a „Süssünk, süssünk… mézeskalácsot” felhívásra elkészített alkotások, a kompozíciókra 8-án 12 óráig lehet szavazni személyesen, illetve a facebookon. Az, hogy mely mézeskalácsok nyerték el leginkább a környeiek tetszését, és nyerik el a Simon Méhészet ajándékait, december 9-én 15 órakor derül ki.

Ezen a napon 14 órától mézeskalács díszítésre is várják a szervezők a gyerekeket, akik természetesen haza is vihetik a Weihnachtsbäckerei során felékesített mézes finomságokat. A hagyo­má­nyok­hoz híven a falu karácsonyfáját is Advent máso­dik hét­vé­gé­jén öltöztetjük ünnepi díszbe. A „Süssünk, süssünk… mézeskalácsot” eredményhirdetése után a gyerekekkel, felnőttekkel közösen varázsoljuk karácsonyfává a Művelődési Ház előtt felállított fenyőt.