Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Weihnachtsbäckerei és Karácsonyfa díszítés

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete, valamint a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár harmadik alkalommal hívja izgalmas, mézes karácsonyváró programra a falu apróságait, fiataljait, anyukákat, apukákat, nagyszülőket.

November 29-étől december 8-áig tekinthető meg a Művelődési Házban a régi karácsonyi díszekből összeállított tárlat, valamint a „Süssünk, süssünk… mézeskalácsot” felhívásra elkészített alkotások. A mézeskalács kompozíciókra 7-én 12 óráig lehet szavazni személyesen, illetve a facebookon. Az, hogy mely mézeskalácsok nyerték el leginkább a környeiek tetszését, és nyerik el a Simon Méhészet ajándékait, december 8-án 15 órakor derül ki.

Ezen a napon 14 órától mézeskalács díszítésre is várják a szervezők a gyerekeket, akik természetesen haza is vihetik a Weihnachtsbäckerei során felékesített mézes finomságokat. A hagyo­má­nyok­hoz híven a falu karácsonyfáját is Advent máso­dik hét­vé­gé­jén öltöztetjük ünnepi díszbe. A „Süssünk, süssünk… mézeskalácsot” eredményhirdetése után a gyerekekkel, felnőttekkel közösen varázsoljuk karácsonyfává a Művelődési Ház előtt felállított fenyőt.  

A rendezvény GDPR tájékoztatója itt tekinthető meg: MűvelődésiHáz-Adatkezelési tájékoztató

Megosztás

Dátum

2018. dec. 08.

Időpont

14:00 - 18:00

Helyszín

Művelődési Ház
Környe, Alkotmány utca 1, 2851 Magyarország