Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Mintha az égiek idén nem fogadnák túlzottan kegyeikbe a környei Idősek Klubja évszakváró és köszöntő programjait, hiszen március végén, a tavaszváró rendezvényük időpontjában fogvacogtató hideg jellemezte az időjárást, május 25-én pedig, amikor már a nyarat köszöntötték, az összejövetel kezdete előtt fél órával „leszakadt az ég”. A szervezők azonban semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen megtapasztalva a korábbi napok szeszélyes időjárását, a Művelődési Házban minden „startra készen várt”, így a programot, valamint a vértessomlói, vértesszőlősi, tatabányai és helyi vendégeket percek alatt „átköltöztették” a tóparti környezetből az intézménybe.

A kényszerű helyszíncserét később Beke László polgármester köszöntőjében még szerencsésnek is vélte, hiszen – mint fogalmazott – így azok a környékbeliek is megismerhették az öt éve felújított, és igen szépen karbantartott intézményt, akik esetleg még nem látogattak el egyetlen rendezvényére, teltházas színházi előadására sem. Később ezt a gondolatot többen megerősítették, megjegyezve, hogy a gyerekek műsora is „megérdemelte” a méltó, színháztermi körülményeket. Elsőként a Kisfaludy Mihály Általános Iskola néptánc tagozatos diákjai adtak ízelítőt László Márta felkészítésében felvidéki polgári táncokból, mutatták meg, mi is történik a „pozsonyi sétatéren”, milyen a susztertánc, s hány forint a csibe ára, majd a Vackor Óvoda és Bölcsőde Katica csoportja idézett játékkal, verssel, énekekkel nyarat Fél Józsefné, Jávor Judit és Bajkó Judit felkészítésében.

A meghívott vendégek számára minden bizonnyal jól ismert népmesét, a Rátóti csikótojás történetét elevenítették fel Láng Éva és Odlerné Takács Zsuzsa átdolgozásában az iskola színjátszó szakkörös apróságai, s zsebeltek be alakításukkal méltán kacagást, vastapsot.

A környei Idősek Klubja a nyárköszöntő program hagyományát négy esztendeje teremtette meg, s évről-évre egyre több vendéget csábít, hiszen ilyenkor nemcsak a helybeli, hanem a kistérségi társuláshoz tartozó otthonok, klubok tagjait is invitálják, hogy megszínesítsék a mindennapjaikat, s hogy új ismeretségeket, barátságokat kössenek.

Az idei eseményt, melyet a járásból érkező hölgyek, urak mellett Igó István, Vértessomló polgármestere és Mecsei Ilona, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója is megtisztelt jelenlétével, Halász-Becker Anita szolgálatvezető ezekkel a gondolatokkal varázsolta még ünnepélyesebbé: áldottak ezek a pillanatok és ünnepélyesek. Mi áldjuk meg azáltal, hogy ünnepélyesnek, emlékezetesnek tartjuk őket, és ilyenkor kiszakadva a múlt és jövő fogságából, megérkezünk az adott percbe. Megállunk és figyelünk. Egymásra, a pillanatra, a szeretetre, az összetartozásra…

A vendégek pedig valóban ismét szép emlékekkel gazdagodhattak Környén, hiszen a gyerekek műsora után a házigazdák ezúttal is finom falatokkal, szívből jövő mosollyal és apró ajándékokkal kedveskedtek a jelenlévőknek, s természetesen a tánc sem maradt el, így a program kora délutáni zárásakor a vendéglátók a morcos időjárás ellenére vidáman, és a remények szerint boldogabban eresztették útjukra a járás településeiről érkező hölgyeket, urakat.

Megosztás