Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ilyen korban már megszédülök ettől a sok puszitól – jegyezte meg huncut mosollyal a 97 esztendős Gyarmati Pista bácsi a Vöröskereszt környei szervezetének március 8-ai közgyűlésén, ahol „első napirendként” a tavasz egyik legszebb hírnökével, tulipánnal köszöntötték a hölgyeket.

Tény, hogy a gyengébb nem képviselői vannak többségben a szervezetben, de a tavalyi esztendő némiképp javított az arányon, hiszen Balázs Margit és Hadverő Katinka mellett Papesch György és Horváth László személyében két úrral is gyarapodott új belépőként a szervezet létszáma, amely az év végén 336 volt – a többi között ez is kiderült Andor Ildikó titkár beszámolójából.

2017 is igen mozgalmasan, eseménydúsan telt: márciusban évértékelő, májusban ünnepi taggyűlést tartottak, ahol köszöntötték a jubiláló véradókat. A donorok tavaly négy alkalommal vehettek részt a községben véradáson, az év során összességében pontosan 200 önkéntes jelent meg a Vöröskereszt felhívására, köztük hét elsőalkalmas donor.

Az alapszervezet homokkép készítésével, gyöngyfűzéssel, kitűzők ragasztásával csatlakozott a gyermeknapi programokhoz, és a vitaminpótlás jegyében eperrel, cseresznyével ajándékozták meg a gyerkőcöket. A Szedd Magad akció keretében gyűjtött 10 kilónyi eper és 8 kiló cseresznye az utolsó darabig mind elfogyott – tette hozzá mosolyogva a titkár.

A több mint száz önkéntes segítségének, szorgoskodásának köszönhetően az Idősek Napi programmal ismét felejthetetlen, szép élményeket szereztek a falu szép korú lakosai számára, decemberben pedig 100 karácsonyi csomagot készítettek nagycsaládosoknak, rászorulóknak.

A Művelődési Ház Advent-elő elnevezésű eseményén is részt vettek, s az intézménnyel, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzattal karöltve mézeskalács díszítésre invitálták a falu lakóit, akik – az óvodástól az idősebb korúig – valamennyien nagy örömmel vettek részt a programon. A titkár beszámolója során név szerint is köszönetét fejezte ki valamennyi segítő, aktivista számára, akik nélkül nem lenne ilyen pezsgő a szervezet élete, nem lennének ilyen színesek a programjaik és sikeres a karitatív feladatellátásuk.

Megosztás