Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A közbeszerzési eljárás eredményhirdetését követően hamarosan megkezdődik az az informatikai fejlesztés a környei általános iskolában, melyhez az önkormányzat majdnem 12 millió forintos uniós támogatást nyert el. Az intézmény hétfőn zárta le ünnepélyes keretek között a 2010/11-es tanévet, majdnem 200 elismerést adtak át.

A hét évfolyamon 258 diák számára ért véget hétfőn az ünnepélyes tanévzáróval hivatalosan is a 2010/11-es tanév a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Az eseményen majdnem 200 jutalmat adtak át a diákoknak tanulmányi eredményük, szorgalmuk, példamutató magatartásuk, különböző versenyeken való sikeres szereplésük, közösségi, a művészeti tagozatokon végzett tevékenységük elismeréseként.

iskola-évzáró-jutalmazottak

Az iskolából tíz nappal ezelőtt 31-en ballagtak el, s előreláthatóan 43 elsős kezdi meg szeptemberben a tanulmányait, így az intézmény létszáma meghaladja majd a 300-at.

Az új tanévtől ők valamennyien élvezhetik annak a sikeres, “Az intelligens iskola megvalósulása Környén” című pályázatnak a végeredményét, mellyel az önkormányzat 11.913.673 forint uniós támogatást nyert el.

A 100%-os támogatottsági intenzitású projekt gyakorlati megvalósítása hamarosan elkezdődik, miután az önkormányzat a napokban hirdette ki közbeszerzési eljárásának eredményét, így várhatóan egy hónapon belül megérkeznek az informatikai berendezések az iskolába, majd következhet a pedagógusok továbbképzése.

Az intézmény 22 számító-, valamint egy szervergéppel, 8 interaktív tábla szettel és szoftverekkel gazdagodik, s a használatukhoz wifi hálózatot is kialakítanak. Mint Trézlné Staudinger Csilla intézményvezető elmondta, a projekttel tízre emelkedik interaktív tábláik száma, s igyekeznek majd úgy összeállítani az órarendet, hogy valamennyi osztály a legoptimálisabban használhassa, hasznosíthassa az informatikai eszközöket tanulmányai során.

Megosztás