Évtizedes gyümölcsöző kapcsolat

29gyümölcsTöbb mint tíz esztendeje „kopogtat” be az egészségnevelési hónapban, azaz november napjainak egyikén a Vöröskereszt környei szervezetének képviselője a Vackor Óvodába ízletes gyümölcsökkel ajándékozva meg a kicsiket. Andor Ildikó titkár ezúttal kedden érkezett az intézménybe, a gyerekek pedig szerdán „fel is dolgozták” és el is fogyasztották az egészséges finomságokat.

1gyümölcsEz ananász, ez mangó, ez kivi, ez banán, ez kókusz, ez mandarin, ez narancs – így sorolta egy igen jól tájékozott nagyobbacska fiú annak a doboznak a tartalmát, amellyel a Vöröskereszt környei szervezete ajándékozott meg minden csoportot az óvodában az egészségnevelési hónap jegyében. Az idősebb gyerekek többsége szinte valamennyi gyümölcsöt felismerte, csupán a jordániai szilva okozott fejtörést, azt viszont nagyon valószínű, hogy még a felnőttek sem igen tudnák beazonosítani. A kókuszdióról ugyanakkor pontosan tudta egy kislány, hogy azt meg kell fúrni és kókusztej is található benne.

2gyümölcsA nagyobb gyerekek gondos kézmosás után gyümölcssalátát készítettek: voltak, akik köténykében szorgoskodtak, s akadtak, akik szinte mérnöki precizitással aprították élvezettel a gyümölcsöket az ínycsiklandó illatok között.

A legkisebbeknek és a bölcsődéseknek természetesen az óvodapedagógusok hámozták, szeletelték, tálalták az ajándékot, amelyek közül náluk a banán aratta a legnagyobb sikert és nyerte el a legtöbb „hmm finommm” jelzőt.

27gyümölcs 28gyümölcs 29gyümölcs 3gyümölcs 4gyümölcs 5gyümölcs 6gyümölcs 7gyümölcs 8gyümölcs 9gyümölcs 10gyümölcs 11gyümölcs 12gyümölcs 13gyümölcs 14gyümölcs 15gyümölcs 16gyümölcs 17gyümölcs 18gyümölcs 19gyümölcs 20gyümölcs 21gyümölcs 22gyümölcs 23gyümölcs 24gyümölcs 26gyümölcs