Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

7nőklub-karácsonyValahogy minden karácsonyi ünnepség picit könnyesre sikeredik a Nő Klub tagjai számára. Ezek a könnyek azonban nem fájdalomról, hanem a meghittségről, az összetartozásról, a szeretettel, önzetlenül adni jó érzéséről szólnak, de minden bizonnyal arról is, hogy bármennyire is igyekvőek, nem tudják valamennyi szerényebb körülmények között élők ünnepét megszépíteni.

A klub 2011 őszén bontotta ki szárnyait, s már akkor elhatározták, hogy összejöveteleik nem lesznek öncélúak: igaz, szakítanak időt színházi élményekre, közös kikapcsolódásra, egész évben azért dolgoznak, hogy a szeretet ünnepéhez közeledve megajándékozzák azokat, akiknek talán a mindennapi betevő előteremtése is gondot jelent, s talán nagyon régről sejlik fel csupán a fenyőillat, a csillagszóró aprócska, meleg szikráinak szívmelengető látványa.

2nőklub-karácsonyAzóta nem múlik el úgy december, hogy a Nő Klub karácsonyi összejövetelén ne lennének vendégek: egyedülálló, fiatal, vagy idősebb emberek, családok, betegséggel küzdő férfiak, asszonyok. Azok, akik különleges ajándékot kaptak, kapnak a hölgyektől: a tartós élelmiszerek, játékok, tisztítószerek mellett a gondoskodó, aggódó, szeretetteljes figyelmüket.

Ez a figyelem idén a 9 esztendős J. Erik és Bán Vince felé fordult, hozzájuk már korábban ellátogatott a gondosan összeválogatott, gazdag szeretetcsomagokkal Németh Lajosné klubvezető. Horváth Istvánné és Mészáros Józsefné a csütörtöki ünnepségen vehette át ajándékát, egy-egy emléklapot, amely igazolja, hogy egy hónapig díjmentesen étkezhetnek az Idősek Otthonában.

A hagyományt folytatva énekkaros diákok számára is vásároltak idén három Operaházi bérletet a klub tagjai, a tanulókat szorgalmuk, jó tanulmányi eredményük jutalmaként és érdeklődésük okán nemcsak vendégül látják az előadásokra, de az utazási költségüket is biztosítják.

rendhagyó_45Mindez csak úgy jöhetett létre, hogy a hölgyek valóban egész évben kézműveskedtek, majd amikor lehetőségük adódott, pénzre váltották a különböző technikákkal készült remekeiket. Aktivitásukat, kreativitásukat, s „hadrafoghatóságukat” jelzik a mögöttük álló esztendő programjai, ténykedései, amely kezdődött a Művelődési Házban felállított tojásfa elkészítésével, folytatódott a Kisfaludy Napokon, majd a nyári napközis táborban, a Vértessomló idősek találkozóján, a Német Nemzetiségi és Sörfesztiválon való részvétellel. Tavaly nagy sikert arattak, ezért kétség sem fért hozzá, hogy tehetségválasztó_70idén is színesítik a megyeszékhelyen rendezett Kulturális Piacot, s alig egy héttel később már Környén, A Vértes Agorája és a Művelődési Ház közös programján, a Térségi Tehetségválasztón állták a sarat, hiszen a nap folyamán majd 600 diák látogatott el a községbe, s a Nő Klub kézműves standját szűnni nem akaró tolongás jellemezte. Mindeközben megszámlálhatatlan munkaórával elkészítették az ország és Környe címerét, melyet a tehetségválasztón adtak át a falu polgármesterének. 46advent-előA Művelődési Ház Advent-előjén sem akadt a gyerekek gyűrűjében szusszanásnyi pihenőjük, ám jóleső érzéssel töltötte el őket, hogy közben kézműves vásári portékáik is kelendőnek bizonyultak, s egy héttel később, Advent első vasárnapján is szépen gyűltek a forintok, mintha a vásárlók is érezték volna: jó helyre kerülnek…

A Nő Klubnak nyújtott segítségért is köszönetet mondott a klub vezetője az ünnepségen. Hajmáné Kalocsai Éva könyvtáros, 15nőklub-karácsonySzarka Katalin, Halász-Becker Anita, Andor Ildikó, az Edit virágbolt, a Marika tapétabolt, Sárköziné Julika és Póhr Ildikó – ők azok, akikre mindig számíthatnak a hölgyek. A segítők száma is jelzi, hogy mind többen azonosulnak – az ünnepségen Odlerné Takács Zsuzsanna által idézett – Tatiosz gondolatával: azért születünk a Földre, hogy újra meg újra megértsük: feladatunk van – és ez nem más, mint a szeretet.

3nőklub-karácsony4nőklub-karácsony 5nőklub-karácsony 6nőklub-karácsony 7nőklub-karácsony 9nőklub-karácsony 12nőklub-karácsony 13nőklub-karácsony 17nőklub-karácsony 18nőklub-karácsony 19nőklub-karácsony 20nőklub-karácsony 21nőklub-karácsony 22nőklub-karácsony23nőklub-karácsony

Megosztás