Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

grafika_04A hetedikesek közül két diák is szakirányú továbbtanulását tervezi, s úgy tűnik, hogy van utánpótlás, lehet építkezni – így summázott Soltész László tanszakvezető a Kisfaludy Mihály Általános Iskola 27 grafika tanszakos tanulójának félévi vizsgáit követően.

Az alapfok 1-6 évfolyamú ifjú grafikusai január 15-én, szerdán adtak számot tudásukból. Ők tanulmányrajzot, csendéletet készítettek két vasaló „főszereplésével”, alkotásaikból a rajztechnikai felkészültségüket, térlátásukat mérhette le oktatójuk.

A legkisebbek, az előképző 1-2 évfolyamos diákjai pénteken kissé meg is szeppentek, mikor meglátták a két vasalót, ám hamar kiderült, hogy rájuk más feladat vár az eszközhasználatuk, készségszintű technikájuk felmérésére. A két háztartási eszköz helyére három különböző formájú kancsó került. Róluk kellett olyan embert, állatot ábrázoló ceruzarajzot készíteniük, melyek megőrzik a tárgyak karakterét.

grafika_07Összességében a kicsik is ügyesen mozgatták meg fantáziájukat és vették sikerrel az „akadályt”. Soltész László úgy véli, hogy többük tehetsége már most érzékelhető, ezért bízik benne, hogy pár esztendő múlva közöttük is lesz olyan, aki pályaválasztáskor komoly tervekkel vág neki az ipar- vagy képzőművésszé válásnak.

grafika_17 grafika grafika_02 grafika_03 grafika_04 grafika_06 grafika_08 grafika_09 grafika_10 grafika_11 grafika_12 grafika_13 grafika_14 grafika_15 grafika_16

Megosztás