Folytatja az éremgyűjtést a fiatal úszótehetség

b.istvánLegutóbb a nyári szünet előtt adtunk hírt Bublovics István, a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Művészeti Iskola diákja, a Tatabányai Vízmű Sport Egyesület Úszó Szakosztályának versenyzője sikereiről, aki a nála idősebbek és rutinosabb versenyzők között is ragyogóan helytáll. A harmadikos tanuló a nyári pihenés után is hozta szokott, éremgyűjtő formáját.

Augusztus végén állt Bublovics István a nyári szünet után először rajtkőre egy nemzetközi úszóversenyen Párkányban, ahol 50 m gyorson és 50 m mellen is ezüstérmet szerzett, míg az 50 méter hátúszás után a dobogó harmadik fokára állhatott.

b.istván_04A következő versenyre szeptember 21-én került sor Esztergomban, ahol a Komárom-Esztergom Megyei Úszó Körverseny harmadik fordulóját rendezték meg. István korosztályában 50 m gyorson mindenkit maga mögé utasított, 50 m mellen másodikként, 50 m háton harmadikként ért célba, s a 200 méteres vegyes váltó tagjaként is bronzérmes lett.

Két héttel később Dunaújvárosban, a Solymár István Emlékversenyen folytatta az éremgyűjtést: az 50 m pillangó után a legfényesebben csillogót vehette át, a 100 m mell és 100 m hát után pedig bronzérmet.

 Gratulálunk a tehetséges fiatal úszónak!