Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Katonák, pingvinek, ősemberek táncoltak a dél-koreai énekes-rapper PSY dalára szombat délután a környei általános iskola farsangi mulatságán, s a gyereksereg a produkciókat nézve sokadszorra is úgy „tombolt”, mintha először hallaná a Gangnam Style-t.

Különleges farsang volt az idei, hiszen erre az alkalomra elvarázsolt kastéllyá változott a tornaterem, ahol a varázslóasszony kívánsága szerint sorjáztak az egyéni és csoportos maskarások: az uralkodó család és a „sleppje”, királylányok, katonák, muzsikusok, elvarázsolt állatok, mese- és filmhősök, külföldi sztárvendégek, az életükért és élelemért küzdő ősemberek, ajándékdobozok, pingvinek, ördögök és angyalok, s még hosszan sorolhatnánk a farsangi kavalkád résztvevőit.

A zsűrire tehát ezúttal is nehéz feladat várt a színes és kreatív jelmezek láttán, s dolgukat tovább nehezítette, hogy a gyerkőcök jó része hihetetlen sebességgel teljesítette a felvonulás „távját”.

Ha nagy nehezen is, de végül megszületett a döntés, melynek eredményeként a legtökéletesebb jelmez díjat az elsős Adamek Lili nyerte el, aki azért is dicséretet érdemel, mert pici lány létére hősiesen viselte bukósisakját, s cipelte Forma 1-es autóját.

Az egyéni jelmezesek között a negyedikes Kacz Gergő szerezte meg az első helyet Tótágas kreációjával. Míg Gergő csak „ácsorgott” a varázslóasszony mellett, lábai között, a nadrágba varrva egy labdával, nem is sejtették a vendégek, mitől Tótágas. Aztán megmutatta, s hatalmas sikert aratott. Csoportos kategóriában az alsósok között a 3.b táncoló pingvinjei nyerték el leginkább a zsűri tetszését, míg a felsősöknél az 5.a ősemberei.

A díjazottak hagyományosan egy-egy finom tortát falatozhattak be a díjátadás után, s az első helyezettek mozijegyet is nyertek, de a szülőknek köszönhetően természetesen mindenkinek jutott az ízletes falatokból.

 

Megosztás