Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A 2010-es év gazdaságfejlesztő, munkahelyteremtő eredményeit ismertette és értékelte kedden Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, aki az együttműködésért Környe önkormányzatának is köszönetet mondott.

A város vezetője emlékeztetett arra, hogy idén áprilisban adták át az ipari parkban a BD vezető globális orvostechnikai vállalat 100 millió eurós új üzemét. A gyár a teljes kapacitása elérésekor – várhatóan 2014-ben – félezer embernek ad majd munkát. A már régebben itt működő cégek esetében az autóüveggyárban (AGC) ismét 500 fő dolgozik, az autóipari beszállító cégnél (FCI) az idei év eleje óta folyamatosan töltik fel a munkahelyeket és elérték a csúcsot: jelenleg már ezernél is több dolgozót foglalkoztatnak. A Grundfosnál jelenleg 1350-en dolgoznak, a növekedés pedig folyamatos – sorolta a példákat a polgármester, aki beszámolt arról is, hogy a Becom 2000 négyzetméteres csarnokkal bővíti telephelyét az ipari parkban. A beruházás csaknem félmilliárd forint. Az új üzemrészben 40 új munkahely létesül, így a dolgozók száma a jelenlegi 140-ről a következő években 180-ra nőhet.

Schmidt Csaba szólt a Samsung és a Henkel ipari parki zöldmezős beruházásairól is. A dél-koreai vállalat műanyag-alapanyagokat gyártó üzemet létesít, és az első ütemben közel 100 főnek biztosít munkát. Az alapkőletétellel megkezdődött a német cég új ragasztógyárának és logisztikai központjának építése. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ 14,7 millió euróból épül, és nyolcvan főnek biztosít majd munkalehetőséget 2012-től.

Bízunk benne, hogy a következő években is ugyanilyen eredményesen tudjuk a Tatabánya-Környe Ipari Park versenyképességét megtartva bővíteni a foglalkoztatottak számát – fogalmazott Schmidt Csaba, aki az eddig elért eredményekért köszönetét fejezte ki Környe önkormányzata, a gazdaságfejlesztő szervezet, az IPH, s azon vállalatok számára, amelyek itt ruháznak be, illetve itt fejlesztik a már meglévő gyáraikat. Tatabánya polgármestere azt is hangsúlyozta, hogy az ipari park fejlesztésében továbbra is számítanak Környe együttműködésére.

Megosztás