Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A hetven év feletti környeieket köszöntötte szeptember 22-én délután a Vöröskereszt helyi szervezete, valamint a falu nevében Vadász Éva, a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottságának elnöke az általános iskola tornatermében az Idősek Napja alkalmából. Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjának, s Környén is akkortól, tehát már 27 esztendeje kedveskednek vendéglátással, ajándékműsorral a község 70 év feletti lakóinak.

Akik ideje, ereje, egészsége engedte a részvételt, azok számára ezúttal is maradandó élményt jelentett a gondoskodó, szeretetteljes figyelem, kedvesség, a találkozás a korbeliekkel, egykori barátokkal, osztálytársakkal, és egyáltalán nem utolsó sorban a Szivárvány Táncegyüttes fiatal táncosainak vérpezsdítő kalocsai tánca, s Mészáros János Elek magánénekes népdalokból, operettekből, táncdalokból, no meg pajzán székely viccekből szeretettel szőtt összeállítása.

Száguldva vágtat, rohan az idő. Sorra váltják föl egymást a hetek. Minden nyár gyorsabb, mint az előző. Az időnek nem mondhatsz „állj meg”-et… Zsoldos Imre költő szavait idézve köszöntötte a megjelent szép korú vendégeket Eisenbart Győzőné, az ünnep képzeletbeli jelvényét két nemesfémből ötvözve: a szerető szív aranyából, melynek fénye nem halványult a sok gondtól, megpróbáltatástól. És az a tél hajakban felejtett fehérségéből, az ezüstből… A Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke köszönetét fejezte ki a példamutatásért, a következő generációkba csepegtetett emberi értékekért, s azt kívánta, hogy az Isten még sok-sok lágy, simogató tavaszt tartogasson számukra.

Köszönjük az életbölcsességet, tapasztalataikat, féltésüket, törődésüket, gondoskodásukat, a sok fáradozást! Kívánom, hogy minden napjukat aranyozza be valami, amire szívesen gondolnak vissza, amikor este álomra hajtják a fejüket, ami erőt ad a nehezebb, betegesebb napokra is. Kívánok szerető gyerekeket, vidám unokákat, jó egészséget, tartalmas, boldog életet! – fogalmazta meg jókívánságait a falu valamennyi szép korú lakója számára Vadász Éva.

Hagyományosan az Idősek Napi ünnepség keretében köszöntötték a falu legidősebb lakóit. A 97 esztendős Géber Józsefnét, valamint Gyarmati Istvánt, azaz Pista bácsit, aki már 98 éves, és ezúttal is a tőle megszokott humorral köszönte a köszöntést: megverem a csizmám szárát, csókolom az összes jelenlévő szép korú hölgy száját, csak még nem tudom, kinél kezdjem…

Nagy Istvánné, született Eck Teréz és Nagy István – idén is meghatódva ismertette Eisenbart Győzőné a falu legidősebb házaspárját, hiszen személyükben saját szüleit köszöntötte, köszöntötték. Ők 1952. április 13-án, tehát már 66 esztendeje mondták ki a boldogító igent, a rendezvényen édesapja gyengélkedése miatt sajnos nem vehetett részt.

Az Idősek Napi ünnepség ízletes vendéglátással folytatódott, majd Troják Frigyes Zenekara gondoskodott a talpalávalóról és a vidám hangulatról, a szép korúak pedig megfogadták a korábban Eisenbart Győzőné által felidézett, Glász József 2008-ban íródott versének sorait: „Most jöttünk emlékezni a múltra, gondoljunk csak a szépre, a jóra. Hittel élni és remélni még tovább, ezt kívánjuk mi egymásnak legalább!”

A szervezők ezúton mondanak köszönetet mindenkinek, akik névvel, esetleg nevük mellőzését kérve anyagi, illetve egyéb támogatásukkal, a teremrendezéshez, vendéglátáshoz nyújtott segítségükkel, sütéssel, főzéssel járultak hozzá, hogy idén is emlékezetes, szép ünneppé varázsolják az Idősek Napi rendezvényt.

 

Megosztás