Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Aszfalt, gumiszőnyeg, zajvédő fal készítéséhez használhatják fel ledarálás után azokat a gumiabroncsokat, amelyeket kedd délelőtt gyűjtöttek össze a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. és az AVE Tatabánya Zrt. munkatársai a Környéhez tartozó Szentgyörgypusztához vezető út mellett.

Az akciót a Föld Napjához kapcsolódóan szervezte meg a partneri kapcsolatot ápoló két cég, s csupán a véletlen műve, hogy a gumit gyártó társaság lefutott, már használhatatlan abroncsoktól mentesítette a környezetet.

A nem mindennapi leletre Vida Norbert, a Bridgestone humánerőforrás igazgatóhelyettese bukkant az út mentén több ponton is, s a stílszerű ötlet kézenfekvően adódott: a környezetvédelem jegyében gyűjtsék össze, s szállítsák el újrahasznosításra a kidobált abroncsokat. Az AVE az első hívó szóra vállalta, hogy gondoskodik a gumik elszállításáról, s az újrahasznosítással járó költségeket is állja.

A helyszínen látott mennyiség alapján szinte biztosan kijelenthető, hogy az abroncsokat nem magánszemélyek, s nem egyesével hordták az út mellé, hanem nagy valószínűséggel egy gumisműhely tulajdonosa vált meg tőlük ily módon.

A történteket továbbgondolva a Bridgestone egy újabb kezdeményezésről is határozott: április 21-én, csütörtökön a cég portájánál egy konténert helyeznek el két hétre, ez idő alatt a társaság munkatársai odavihetik a már lefutott, használhatatlan gumiabroncsaikat.

Megosztás