Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Május végén ünnepeljük a gyermekek napját. Ehhez kapcsolódva szerveztünk meglepetés programot tanítványainknak május 6-án délelőtt az iskola udvarán. Balaskó Róbert segítségével megkerestünk Környén élő vagy Környéhez kapcsolódó motorosokat. Nagy örömünkre sokan jelentkeztek, és sokan értek rá ezen a napon. Volt köztük férfi, nő, apuka, lelkész, volt tanítvány és volt kollégánk.

Megkértük őket, hogy hozzák el az iskolába és mutassák meg a gyerekeknek szemük fénye „gépeiket”. Meséljenek a szabályos közlekedésről, az elengedhetetlen védőruházatról és nem utolsó sorban a motorozás veszélyeiről is. Az összegyűlt gyerekek számára nagy élmény volt a látványos és igen hangos bevonulás. 11 csodaszép motor gurult be az udvarra. Amint leálltak a motorok, boldogan tolongtak körülöttük a gyerekek. Kicsit később érkezett a 12. motoros, az ő motorjáért a nagyfiúk epekedtek. Láthattuk a motorkerékpárok széles palettáját: a segédmotoros kerékpároktól a kisebb és nagyobb motorral szerelt robogó, túra, túra-sport, sport és nakedbike-on keresztül a chopperig. Szinte minden kivitel, a legkülönfélébb színekben és méretben. Voltak veterán motorok a múlt század közepéről és a végéről is Szász László jóvoltából.

9 órától délig jöttek-mentek a gyerekcsoportok az udvaron. A tulajdonosok azt is megengedték, hogy felüljenek a nyeregbe a lelkes fiúk és lányok. Felpróbálhattak gyerek méretű bukót és motoros kabátot. Nika László a motoros közlekedés mellett felhívta a gyerekek figyelmét a szabályos kerékpáros közlekedés fontosságára is. Balaskó Róbert a motorfajtákról beszélt a lelkes hallgatóságnak. A gyerekek részéről persze felmerült az igény, hogy szeretnének egy-egy kört menni a motorokkal, de azt biztonsági okokból, nagy szomorúságukra, nem engedtük.

Tanítványaink és a magunk nevében nagyon köszönjük Balaskó Róbert, Balaskó Patrik, Nika László, Jurida Gergő, Vétek Tamara, Nagy Péter, Krupánszky Gábor, Járfás Zoltán, Szász László, Szabó Zsolt, Jakab Norbert és Matics Olivér motortulajdonosok segítségét.

Különleges napot szereztek nekünk!

Maticsné Szabó-Kovács Ágnes

Megosztás