Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ismét egyre gyakoribbak a gépkocsi-feltörések a megyében, holott fokozott elővigyázatossággal a sértetté válás elkerülhető lenne. Ülésen hagyott válltáskákkal, laptopokkal gazdagodtak a tolvajok, alig néhány perces „munka” után. Környén egy hátizsákért, benne egy pár cipőért tört az ablak.

A gépkocsifeltörő által okozott rongálási kár is „fájdalmas” lehet. Erről tudna beszélni az a Fiat Stilo tulajdonos is, akinek járműve ablakát csütörtökön törte be ismeretlen elkövető, majd abból eltulajdonított egy 3 ezer forintot érő GPS tartót, miközben a rongálással 45 ezres kárt okozott. Nem sokkal később újabb gépkocsifeltörés történt. Ezúttal Környén egy Renault Master gépkocsiból lopták el ugyanezzel a módszerrel a tulajdonos hátizsákját, melyben egy pár cipő volt. A rongálással 20, a lopással 15 ezer forintos kár keletkezett.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tapasztalata szerint hiába helyeztek ki több száz figyelemfelhívó táblát, az állampolgárok többsége továbbra sem tesz meg mindent értékeik védelme érdekében. Minden gépjárműnél nem lehetnek jelen a járőrök és a polgárőrök, ezért a gépjármű-tulajdonosoktól is fokozottabb elővigyázatosságot kér a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Arra kérik a lakosságot, hogy semmilyen értéket ne hagyjanak az autóban jól látható helyen. Az sem megoldás, ha a táskákat egy kabáttal, vagy takaróval takarják le, az ugyanis szintén árulkodó jel lehet a gyakorlott tolvajoknak, így azokat tegyék a csomagtartóba, de a legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha magukkal viszik, még akkor is, ha csak néhány percre hagyják el az autót.

KEM RFK

Megosztás