Gyümölcsös ültetvények összeírása Környén is

A gyümölcsös ültetvények, valamint a gyümölcsös ültetvény méretet el nem érő, gyümölcsfával betelepített területek összeírásáról szóló 2006. évi XLVIII. törvény előírásai szerint november 30-áig az alma, körte, kajszi és őszibarack ültetvények statisztikai célú felmérése zajlik községünkben is.

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából igazolvánnyal ellátott összeírók keresik fel a Környe közigazgatási területén található azon ültetvényeket, amelyeket előzetesen az adat-gyűjtésre kijelöltek. A szakemberek a helyszínen töltik ki azt a kérdőívet, amely az ültetvény jellemzőit méri fel. Kérjük, segítsék munkájukat a feladatuk elvégzéséhez szükséges információk megadásával, továbbá felkérésükre biztosítsák számukra, hogy a zárt területekre bejussanak. Az összeírásról bővebben a www.kornye.hu oldalon olvashatnak.

A törvény alapján a gyümölcsfával betelepített területek használói kötelesek az összeíráshoz adatot szolgáltatni. Az összeírók célja elsősorban az ültetvények felkeresése, ugyan¬akkor az adatfelvétel megvalósulásához a használókkal való kapcsolatfelvételre is sor kerülhet.

A kérdőív megtekinthető az önkormányzati hivatalban vagy a KSH internetes honlapján, illetve itt: Gyüm2012 kérdöiv