Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

32advent-előElső alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezett Advent-elő kézműves vásárt és családi programot november 22-én a környei Művelődési Ház. A rendezvény remélt sikerét már a Hókirálynő Meseszínpad előadására érkezők száma érzékeltette a szervezők számára, akik – nem titkoltan – picit aggódtak: vajon sikerül-e igazi adventet idéző hangulatot varázsolni a falak közé? És sikerült.

A látogatói özön csak délidő tájékán csökkent valamelyest, majd érkezett a délutáni „hullám”, s talán egyetlen ember sem akadt, aki üres kézzel távozott volna a vásárról, amely valóban lehetőséget teremtett arra, hogy mindenki megtalálja a tökéletes karácsonyi ajándékot. 33advent-előA környei, környékbeli kézművesek kínálatában szerepeltek ásványból készült ékszerek, textilből játékok, párnák, táskák, díszek, olajképek, festett selyemsálak, fazekas termékek, gyógyteák, magőrlemények, hennával festett gyertyák, angyalkák csuhéból és horgolva, textilszobrász alkotások, méz- és lekvárkülönlegességek, méhviasz gyertyák, illóolajok, szójagyertyák, wellness szappan, de az is megtalálta a kedvére, vagy inkább fogára valót, aki éppen füstölt sonkára, vagy kolbászra vágyott.

41advent-előA Vöröskereszt süteményes „portája” körül is nagy volt a sürgés-forgás: ahogy a tálcákról jól látható mennyiségben fogytak a finomságok, úgy gyűltek a forintok az adományládikában. Az utolsó pár darab linzer már délután fél 5 körül, másfél órával a vásári záróra előtt lelt gazdára, s kerekedett ki az „egyenleg”: a süteményes felajánlásokból a szervezet majdnem 40 ezer forintot gyűjtött össze, ennyivel többet fordíthat a karácsonyi adománycsomagok összeállítására, mellyel minden évben segítik a szegényebb körülmények között élőket.

A Nő Klub tagjai sem pihenéssel töltötték a vasárnapot. Az olvasóteremben berendezett díjtalan kézműves sarokba érkező gyerkőcök 45advent-előszinte szusszanásnyi időt sem hagytak a hölgyek számára, akik folyamatosan segítették a vágó, ragasztó, színező, csillámozó gyerekeket. A program egyfajta szakmai találkozóra is lehetőséget teremtett, hiszen egymásra találtak a kézművesek, ötleteket, technikákat lestek el egymástól, sőt, a Nő Klub meghívást kapott a Baji Játszóházba.

A program tehát végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így a kézművesek, vásárosok, látogatók, szervezők azzal a jóleső érzéssel búcsúztak el, hogy az első környei Advent-előt jövőre biztosan követi a második.

Az őszköszöntő, karácsonyváró dallamokért külön köszönet Talabér Angelikának, aki délután gitármuzsikájával, énekével színesítette a rendezvényt!

Megosztás