Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Huszonöt környei és környékbeli kézműves, őstermelő kínálta a portékáját, termékét vasárnap a környei Művelődési Ház III. Advent-elő programján. Az intézmény első alkalommal 2015-ben csalogatta a családokat, gyerekeket, felnőtteket az Adventet idéző hangulatú rendezvénnyel, s azóta egyaránt igyekszik színesíteni a kézműves és kulturális palettát is.

Idén a korábbiaknál is gazdagabb kézműves kínálat várta a látogatókat, így az egyedi, és nem tömegárút keresők nemcsak, hogy megkezdhették a karácsonyi bevásárlást, de egyetlen helyszínen, egyetlen nap alatt akár „ki is pipálhatták”, és még a kamrát, hűtőt is feltölthették.

Kézműves szappanok, ásványból, gyöngyből készült ékszerek, textilből játékok, párnák, táskák, díszek, fazekas termékek, gyógyteák, magőrlemények, hennával festett gyertyák, gravírozott üveg, angyalkák csuhéból, horgolva, csipkéből, fából, gipszből, méz-, lekvár-, chili- és mustárkülönlegességek, szörpök, méhviasz gyertyák, cukorvirágok, illóolajok, szójagyertyák, wellness szappan, Grincsfák, Adventi koszorúk, álomfogók, ajtókopogtatók, bio portékák, kerámia virágok, betondekorációk, horgolt és kötött díszek – felsorolni is nehéz lenne, hányféle technikát vonultattak fel a kézművesek, akik a délidői „szieszta” alatt maguk is szemet gyönyörködtető, tapasztalatszerző körútra indultak.

A Vöröskereszt süteményes „portája” töretlen népszerűségnek örvend, az első esztendőben már jóval záróra előtt elfogytak a finomságok, így azóta mind több mennyiséget készítenek el a hölgyek. Idén húszféle, különböző ízű krémes desszerttel, islerrel, somlói galuskával, rétessel készültek, és a nap zárásaként ismét elégedetten konstatálták, hogy a nagyjából összesen félezer darab sütemény, mind gazdára talált. A Nő Klub tagjai sem unatkoztak egyetlen percet sem, hiszen ők is minden évben új technikákkal várják a gyerkőcöket, és szinte már az is hagyomány, hogy a kislányok, kisfiúk mellett az anyukák, apukák is élvezettel merülnek el a karácsonyi díszek készítésében. Első alkalommal vett részt a programon Karikatúra Angie és ő is folyamatosan „szántotta a papírt”, majd zsebelte be a meglepődött, boldog, széles gyerekmosolyokat. Nála azok készíttethették el díjtalanul Walt Disney stílusú karikatúrájukat, akik ügyesen teljesítettek az iskola őszi szavalóversenyén, illetve akik a „legtökösebbnek” és legszerencsésebbnek bizonyultak a Művelődési Ház októberi őszi tökös programján.

Családi kulturális programként ezúttal délelőtt Micimackó és barátai bolondoztak a színpadon, délután pedig „A kis kedvencek titkos élete” című mesefilm töltötte meg élettel a több, mint fél évszázados mozivásznat, s a kezdeményezés olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a szervezők ígéretet tettek: az Advent-elő mellett a mozinak is lesz folytatása…

 

Megosztás