Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

avarégetésKörnye Község képviselő-testülete megalkotta rendeletét az avar és kerti hulladék szabadban történő égetéséről, amely április 10-étől hatályos. Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint belterületen csak abban az esetben lehet növényi hulladékot égetni, ha azt önkormányzati rendelet megengedi.

Március ötödikén lépett hatályba az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat, mely új rendelkezéseket tartalmaz a szabadtéri tűzgyújtásra, különösen az irányított égetés engedélyezésének szabályaira vonatkozóan. Általában tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabállyal, külön meghatározott esetekben és feltételekkel megengedik. Belterületen csak abban az esetben lehet növényi hulladékot égetni, ha azt önkormányzati rendelet megengedi, ezért szükséges a településeknek megalkotniuk.
A környei képviselők által elfogadott rendelet szerint a komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék égetése belterületen minden év március 1-je és április 30-a, valamint szeptember 15-e és november 15-e között engedélyezett kizárólag csütörtökön, pénteken és szombaton 8 és 18 óra között. Más napon és más időpontban az égetés tilos!
A rendelet teljes terjedelmében itt olvasható el: avar és kerti hulladék égetése rendelet

Megosztás