Idén is „Közlekedik a család”

05.14.közlekedik a családKözlekedési vetélkedőt hirdet családok számára a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A megyei balesetmegelőzési bizottság június 7-én 9 és 14 óra között a Porsche Tatabánya telephelyén tartja közlekedésbiztonsági nyílt napját, melyre családok jelentkezését várja. A részvétel feltétele, hogy az egyik szülő rendelkezzen érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel és egy vagy több 6-17 év közötti gyermeket neveljenek.

A család tagjai először elméleti tudásukról adnak számot KRESZ totó kitöltésével, majd az egyik szülő vezetéstechnikai pályán teljesíti a feladatokat, míg párja elsősegélynyújtó alapismereteiről ad számot. Közben gyermekeik ügyességi pályán kerékpároznak.

A rendezvény résztvevői ajándékot kapnak, a legsikeresebben szerepelő család pedig képviseli megyénket a verseny országos döntőjén, melyre szeptember végén a zsámbéki Driving Camp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban kerül sor.

A vetélkedő célja, hogy felhívja a figyelmet a balesetmentes közlekedés és a szülői példamutatás fontosságára. Jelentkezni a helyszínen vagy az mbb.komaromesztergom@komarom.police.hu e-mail címen lehet.