Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Vissza- és előretekintés: labdarúgás

A Környe Sportegyesület felnőtt labdarúgó csapata sajnos hosszú idő után búcsúzott a megyei első osztálytól. Az elmúlt évek hanyatlását nem sikerült egy év alatt rendbe tenni, ennek következménye volt a tavalyi gyenge szezon.

Ezen a nyáron azonban a mostani elnökség hatására elkezdődött ismét valami mocorogni a férfi labdarúgás vonalán is. Sok év után visszatért a klubhoz Selymes Attila, hogy vezetőedzőként minél hamarabb visszajuttassa a garnitúrát a megyei élvonalba.

felnőtt-csapatEhhez sikerült több ízig-vérig környei focistát visszacsábítani a csapatba, mint Pankotai Csabát, Pankotai Zolit, Zelenai Eriket, Gulyás Tamást, Erdelics Eriket, Kerecsényi Balázst, Müller Viktort, Fábián Ricsit, Szemeti Csabát, Békefi Bencét, Soós Janit. Rajtuk kívül is vannak még érkezők, olyanok is, akik régen már szintén szerepeltek a csapatban, mint például Mohácsi Ricsi és Erdős Csaba. Szakosztályvezetőként Mészáros István dolgozik tovább.

Az ifjúsági csapat élére Friedel Bélát nevezte ki a vezetőség, ő folyamatosan várja az új játékosokat a csapatába, hiszen az előző évek alatt sajnos nagyon megcsappant ennek a korosztálynak a létszáma.

Az U16 és U14 es csapatokat Mészáros István vette át, míg a Bozsikban szereplő U13, U11, U9 ás U7-es korosztályokat továbbra is Raffainé Békefi Alexandra irányítja, így végre a szülők is örülhetnek, hogy ezen a szinten is állandósulni látszik végre valami.

Mindegyik korosztályba várjuk mind a helyi, mind a közeli települések fiataljait, hisz egyre szebb a sportpálya, így egy kulturált környezetben, jól felkészült képesített edzői stáb gondoskodása mellett van folyamatos sportolási mozgási lehetőség a számítógépek, XBOXok, okostelefonok világában…

Az öregfiú csapatunk a következő szezonban is indul a bajnokságban, hozzájuk is bármikor lehet csatlakozni. Edzések hétfőnként este vannak a pályán, csapatvezető: Aradi László, csapatkapitány: Békefi István.

A női utánpótlás csapat számára idén már rendes keresztpályás bajnokságot írt ki a labdarúgó szövetség. A korosztály idősödött, U15 helyett már U17es lesz a bajnoki kiírás. Raffainé Békefi Alexandra edző és csapata várja a labdarúgás iránt érdeklődő lányokat szerdán és pénteken 17:00órától a pályán. Céljuk idén a női felnőtt csapat méltó utánpótlásaként a dobogón végezni.

A női felnőtt csapatnál folytatódik az állandóság, Raffai Sándor tavalyi szezont befejező csapatából NINCSEN távozó, és ez idáig úgy tűnik 2-3 érkező lehet. A lányok a tavalyi Fejér megyei regionális bajnokság megnyerése után úgy döntöttek megmérettetnek, és egy erősebb bajnokságba neveztek be, a Pest Megyei Női Labdarúgó Bajnokságban indulnak. Mivel teljesen ismeretlen a mezőny, így a cél a bajnokság első felében végezni, a többi meg már hab lehet a tortán.

Tisch Gábor szavait idézve, szeretnénk, ha a környeiek ismét magukénak éreznék a klubot, a helyi csapatokat, ezért történtek ezek a szemléletváltások, ezért próbálta meg a vezetőség elsősorban a környeieket visszacsábítani. Szeretnénk, ha ismét megtelne a pálya környéke a mérkőzéseken (ehhez segítséget nyújtanak az itt megtekinthető sorsolások: felnőtt-foci-sorsolás öregfiúk-sorsolás), legyen az egy női bajnoki, vagy egy megye II-es derbi.

Raffai Sándor

Megosztás