Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Orvosi rendelők

HÁZIORVOSI RENDELÉS TÁJÉKOZTATÓ a koronavírus okozta veszélyhelyzet kapcsán

A koronavírus pándémia miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma március 16-ai hatállyal – a többi között – soron kívül elrendelte az egészségügyi ellátás, Környe esetében a háziorvosi ellátás átszervezését oly módon, hogy a közvetlen betegellátásban (orvos/szakdolgozó/egyéb egészségügyi dolgozó-beteg közötti személyes találkozásban) csak 65 év alatti kollégák vegyenek részt, ezzel is védve a sérülékeny csoportnak tartott 65 év feletti kollégák életét és egészségét.

Környe esetében a változás március 16-ától visszavonásig: a fertőzőbetegséggel érkező (láz, hőemelkedés, köhögés, torokfájás, hasmenés) beteg semmiképpen ne lépjen be az orvosi rendelőbe, hanem az orvosi konzultáció miatt a Szent Rókus rendelő esetében hívja a 473-093, az I. sz. háziorvosi rendelő esetében a 473-064-es telefonszámot.

Dr. Árendás József kéri, hogy a Szent Rókus Rendelő esetében további tájékoztatásig tekintsenek el a korábban megszokott gyakorlattól, azaz, a felírandó gyógyszerigényeiket ne vigyék el személyesen és helyezzék el papírra írva a kijelölt dobozba, hanem telefonon hívják a rendelőt.

A Szent Rókus rendelő betegei továbbra is Dr. Árendás Józsefhez fordulhatnak, amennyiben azonban a telefonos egyeztetés fertőzőgyanúval zárul, és a beteggel személyes kontaktus, azaz vizsgálat, illetve ellátás szükséges, őket indokolt esetben az I. sz. Rendelőben Dr. Bublovics Péter látja el.

Az orvosi rendelés első felében a háziorvosok csak a nem fertőző betegek ellátásáról gondoskodnak, a fertőző betegek ellátására telefonos egyeztetést követően a rendelési idő második felében kerül sor indokolt esetben a fenti kitétellel, tehát őket csak Dr. Bublovics Péter vizsgálhatja meg és láthatja el.

Az orvos szakmai szempontból nem sürgős vizsgálatokat és kezeléseket (tervezett kivizsgálás, régi leletek értékelése, jogosítványhosszabbítás, infúziós kezelés, stb.) a járvány idején nem végeznek a háziorvosok!

E-RECEPT!

A háziorvosi rendelőkben receptet elektronikusan írnak, receptigényt telefonon lehet leadni rendelési időben, valamint e-mailben is:

Az 1. sz. rendelő (Dr. Bublovics Péter) e-mail címe: 1rendelokornye@gmail.com

A Szent Rókus rendelő (Dr. Árendás József) e-mail címe: szentrokuskornye@gmail.com

Az e-mail címekre szakorvosi javaslat is küldhető, valamint kérés, hogy a receptigényeken tételesen sorolják fel a kért gyógyszereket.

Március 13-ától bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.

Ha valaki koronavírussal fertőzöttnek érzi magát, légúti fertőzésre utaló tünetei vannak (láz, köhögés, torokfájás és nehézlégzés) ne menjen személyesen a háziorvosi rendelőbe, hanem telefonon hívja fel háziorvosát!

Az Országos Tisztifőorvos utasításai alapján – a többi között – a háziorvosoknak törekedniük kell arra, hogy a lehető legtöbb beteget távkonzultáció keretein belül lássák el. Amennyiben a beteg légúti tünetekkel (láz, köhögés, torokfájás), de nehézlégzés nélkül érkezik a rendelőhöz, akkor az alapellátó praxis személyzete jogosult utasítani arra, hogy térjen vissza az otthonába, és az ellátást távkonzultáció (telefon, e-mail) keretein belül folytassák. Ugyanez a helyzet minden olyan páciens esetében, akiknek a személyes vizsgálata nem tűnik feltétlen indokoltnak.

A személyes ellátást biztosító rendelőhelyiségek működtetésével kapcsolatos általános eljárásrend, hogy törekedni kell a közterületen történő várakozás kialakítására.

 

 

 

I. sz. Orvosi Rendelő Beloiannisz u.

 

Dr. Bublovics Péter
Tel: 34/473-064
mobil: +36 20 9654373

e-mail: 1rendelokornye@gmail.com

Rendelési idő:

hétfő: 9.00-12.30

kedd: 12.00-16.00

szerda: 08.00-12.00

csütörtök: 12.00-16.00

péntek: 8.00-12.00

 

Szent Rókus Rendelő Rákóczi u.

Dr. Árendás József
Tel: 34/473-093
mobil: +36 20 9424520
e-mail: szentrokuskornye@gmail.com
Rendelési idő:

hétfő: 7.30-11.00

kedd: 7.30-11.00 és 16.00-17.00

szerda: 7.30-11.00

csütörtök: 7.30-11.00

péntek: 7.30-11.00

 

Gyermekorvosi Rendelő

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt Dr. Szegeczky Zsófia gyermekorvos kérése, hogy mielőtt felkeresnék a rendelőt, előtte telefonon egyeztessenek időpontot.

A rendelő telefonszáma: 34/473-095, 06 20 9674054 – hívható hétköznapokon 8 és 16 óra között.

 

Dr. Szegeczky Zsófia
tel.: 34/473-095
06 20 9674054

Rendelési idő

hétfő: 9.00-12.00 – iskolaorvosi rendelés: 13.00-14.00 (ideiglenesen felfüggesztve)

kedd: 9.00-12.00 – páros hetente Környebányán 13.00-14.00 (ideiglenesen felfüggesztve)

szerda: 9.00-12.00  – tanácsadás: 13.00-14.00

csütörtök: 12.00-15.00

péntek: 9.00-12.00

Kedves Környei Szülők, Gyerekek!
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos néhány fontos tudnivalót szeretnék megosztani Önökkel, Veletek.
A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, ez azt jelenti, hogy a fertőzött beteg nyálában, légúti váladékában, ezáltal a kezén, haján, ruháján, a környezetében lévő tárgyakon, levegőben jelen van. Ezért a megfertőződés megelőzése érdekében maradjunk otthon! Amennyire lehet, a szűk családtagokon kívül ne találkozzunk senkivel, csökkentsük minimálisra a másokkal való találkozások számát. A gyermekorvosi rendelőbe is egyszerre csak egy gyerek (vagy testvérek) és egy szülő jöhet be.  Csak telefonos egyeztetés után jöjjenek! (tel.:   34 473095, 20 9674054 – hétköznapokon 8 és 16 óra között hívható). A megelőzés érdekében fontos a gyakori kézmosás, szellőztetés is.
A koronavírus-fertőzés többféle formában jelentkezhet:
 • Lehet tünetmentes fertőzés, de a fertőzött ember ilyenkor is megfertőzhet másokat.
 • Lehet hőemelkedéssel, köhögéssel járó enyhe megbetegedés
 • Jelentkezhet influenzához hasonló megbetegedés hirtelen magas lázzal, száraz köhögéssel, izomfájdalommal, rossz közérzettel
 • Kialakulhat vírusos tüdőgyulladás lázzal, köhögéssel, légszomjjal, nehézlégzéssel: ez légzészavar esetén kórházi kezelést igényel, kialakulhat súlyos, életveszélyes állapot.
A jelenlegi tapasztalatok szerint a súlyos, tüdőgyulladással járó megbetegedés főként az idősebb korosztályt, a krónikus betegeket veszélyezteti, de ritkábban előfordulhat fiataloknál, gyermekeknél, csecsemőknél is.
A koronavírus ellen hatékony gyógyszer jelenleg nincs. A kezelés a tünetek enyhítésére (lázcsillapítás, bő folyadékfogyasztás, ha szükséges légzéstámogatás) irányul.
Lázas beteg gyermek esetében, amennyiben a gyermek jó általános állapotú, jól itatható, élénk, nincs légszomja, az otthoni teendő a lázcsillapítás és a bő folyadékfogyasztás.
A láz az immunrendszer védekezésének a része, vírusölő funkciója van, ezért lázat csak 38,5C fölött csillapítsunk.
A lázcsillapítók hatóanyagát kell mindig figyelni. Az azonos hatóanyagtartalmú lázcsillapítók adása közt minimum 6 órát, a különbözők közt 3 órát kell várni.
Hatóanyag: Metamizol
Készítmény: Antipyretikus kúp, Germicid kúp, Flamborin, Algopyrin, Optalgin
Hatóanyag: Paracetamol Készítmény: Panadol, Rubophen, Benuron, Mexalen
Hatóanyag: Ibuprofen      Készítmény: Nurofen, Algoflex
Felmerült, hogy az ibuprofen hatóanyagtartalmú lázcsillapítók a koronavírus-fertőzés esetén súlyosbíthatják a betegség lefolyását, de ezt még vizsgálják, tudományosan nem bizonyított.
Jó állapotú gyermek 3 napnál hosszabban tartó láza esetén, illetve ha bármi kérdésük, kétségük adódik, telefonon jelentkezzenek!
Ha a gyermek rossz állapotú, elesett, nem iszik, nehézlégzése, légszomja jelentkezik, telefonon azonnal jelentkezzenek, munkaidőben a rendelőben, munkaidőn kívül a háziorvosi ügyeleten, vagy a Mentőknél.
Mindenki vigyázzon egymásra és magára. Együttműködve, egymáshoz bizalommal fordulva reméljük a beteg gyermekek mielőbbi gyógyulását.
Köszönettel: Dr. Szegeczky Zsófia

 

Védőnői szaktanácsadás – Jenei Zita

 

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a védőnői ellátásban a következő változások történtek:

A személyes találkozásokat minimálisra kell csökkentenünk. A kapcsolatot, amennyiben megoldható, telefonon, e-mailben, video chat formájában tartjuk.

A tanácsadót mindenki kizárólag csak előzetes telefonos időpont egyeztetés után keresheti fel, a tanácsadóban egyszerre csak egy várandós illetve a csecsemővel csak egy szülő tartózkodhat.

A 18 hónap feletti gyermekek státuszvizsgálatát bizonytalan időre fel kellett függeszteni. Visszavonásig ezen gyermekek fejlettségi szintjéről telefonon, e-mailben tájékozódom, az érzékszervi, stb. vizsgálatokra későbbiekben kerül sor.

Kisebb gyermekek szokásos státuszvizsgálatát, ha lehet, a gyermekorvossal együtt végezzük, hogy elkerüljük a kettős megjelenést.

A csecsemők fejlődéséről havonta, távkonzultáció formájában tájékozódom.

A kötelező védőoltások folytatódnak, ennek időpontjáról továbbra is értesítem a szülőket.

Terhesgondozási kiskönyv kiállításának a folyamata:

Törekednem kell, hogy 15 percnél többet senki ne töltsön a tanácsadóban. Így az új kismamákat megkérem, hogy telefonon vegyék fel velem a kapcsolatot, majd e-mail címemre küldjék el a nőgyógyászati leletüket és a személyes adataikat, ami alapján kitöltöm a kiskönyvet és ezután találkozunk a tanácsadóban, ahol átadom a kiskönyvet és elvégzem a szükséges vizsgálatokat.

Megértésüket előre is köszönöm!

Jenei Zita, védőnő

email: jeneizita@gmail.com

Tel: 06 303972400

 

Fogorvosi Rendelő – Wiszt Dent Kft.

Környe, Alkotmány utca 32.

Telefon: 473-601 vagy 06-20/256-02-77

A 10/2020.III/14. EMMI kormányrendelet értelmében a fogorvosi alapellátás keretében a vészhelyzet fennállásáig

CSAK SÜRGŐSSÉGI BEAVATKOZÁS VÉGEZHETŐ EL

 • fogból induló gyulladás ellátása (foghúzás)

 • szájüregi tályog megnyitása, bölcsességfog körüli gyulladás kezelése

 • fogak friss baleseti sérüléseinek ellátása (foghúzás)

 • idegentest eltávolítása

 • nyálkahártya gyulladásának gyógyszeres kezelése (ecsetelés)

 • vérzéscsillapítás (tamponálás, varrat behelyezése)

 • állkapocsficam visszahelyezése, törött állcsont nyugalomba helyezése

Kérjük, hogy telefonon keressék meg rendelőnket és úgy kérjenek időpontot SÜRGŐS beavatkozáshoz!

ELŐZETES TELEFONOS EGYEZTETÉS NÉLKÜL NE JÖJJENEK A RENDELŐBE!!!

 

Rendelési idő:

Hétfő: 8.00-12.00

Kedd: 13.00-17.00

Szerda: 8.00-12.00

Csütörtök: 13.00-17.00

Péntek: 8.00-12.00

A fenti rendelési időben mindkét körzet betegeit ellátjuk helyettesítés keretében.  Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

 

Megosztás