Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3oviItt játszottam három évig, nőttem, s velem nőtt a szék, a baba, a labda, az autó, tanultam verset, mesét. A csengőig ágaskodtam, most elérem könnyedén, s a kicsiknek most én mondom, te is megnősz kisöcsém! – így búcsúztak Vackor Óvoda és Bölcsőde legnagyobbjai pénteken társaiktól, s az óvodapedagógusoktól, dadusoktól.

Ahogy májusban a bölcsődések, úgy az ovisok pénteki közös ünnepsége is hagyományteremtő volt az intézményben, hiszen eddig a két különálló épületben nem nyílt rá lehetőség, hogy a ballagó gyerekektől közösen köszönjenek el. A legnagyobbaktól természetesen 2ovia csoportok külön-külön is elbúcsúztak, megajándékozták őket, ezúttal azonban valamennyi apróság összegyűlt az aulában. Verseltek a szeretett óvónénikről, játékokról, barátokról, a „nagyok” arról, hogy mennyit nőttek és okosodtak, s a kisebbeknek ígéretet tettek: jövőre, ha ti is jöttök, ne féljetek, segítek!

5oviAz ősszel iskolába induló apróságok útravalóul, s azzal a kívánsággal, hogy hamarosan ők olvasgassák, meséljenek belőle, egy-egy mesekönyvet, valamint tolltartót és olyan varázsceruzát vehettek át ajándékul Nikáné Vadász Erzsébet intézményvezetőtől, amely segít majd a betűk, számok ügyes formázásában.

9oviVanyáné Kalocsai Mária meglepetései nem csupán a tanévkezdéshez, de a nyári szünethez is kapcsolódtak. A fejlesztőpedagógus ötletjavaslatokat állított össze a családok számára napsütéses és esős időjárás, s különböző helyzetek, például várakozás, utazás esetére, hogy miként töltsék el tartalmasan, örömtelien a nyarat. E mellett valamennyi búcsúzó gyerkőc névre szóló, azaz személyre szabott betűs, számos memóriajátékot is kapott, attól függően, hogy a kicsinek milyen területen van szüksége fejlesztésre.

27oviA szeretett óvodától pénteken 35 kisleány és kisfiú köszönt el, s a következő nevelési évre várhatóan ugyanennyien érkeznek, így az ideihez hasonlóan 150 körül alakul a gyermeklétszám. A nyári szünet július 28-án kezdődik, s augusztus 11-én már ismét megnyitja kapuit a kicsik előtt az intézmény.

1ovi28ovi 4ovi 6ovi 8ovi 9ovi 10ovi 11ovi 12ovi 13ovi 14ovi 15ovi 16ovi 17ovi 18ovi 19ovi 20ovi 21ovi 22ovi 23ovi 24ovi 25ovi 26ovi

 

Megosztás