Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

12ismerkedésiSzeptemberben várhatóan több mint negyven kis elsős lépi át a környei általános iskola ajtaját, s kezd megismerkedni a betűk, számok világával. A „barátkozás” már meg is kezdődött az intézménnyel, a kicsiket és szüleiket péntek délután nyílt nap várta játékos programokkal, tájékoztatóval.

Néhány apróság szó szerint az anyukája szoknyája mögé bújt és nagyon nem kívánkozott az általános iskola ebédlőjébe péntek délután, aztán enyhült a bátortalanság, amikor sorra érkeztek az ovis társak, s kiderült, hogy mennyi mindennel várják az apróságokat az iskolában. 1ismerkedésiA leendő elsősök kézműveskedtek, rajzoltak, ragasztottak, népi játékokat tanultak, a tornateremben élvezetes akadálypályán is ügyeskedhettek, s megismerkedhettek az interaktív táblával, amely számukra még igencsak meseszerű.

A vendégeket Ráczné Wiszt Vilma intézményvezető-helyettes köszöntötte, majd Trézlné Staudinger Csilla intézményvezető-helyettes tartott tájékoztatót a szülők számára. Sokuknak talán már nem is volt szüksége a részletes bemutatásra, hiszen több kis leendő elsős nővére, bátyja már az intézmény diákja.

Mint a tájékoztató során elhangzott, az iskola két épületben, 25 osztályteremmel működik, ebből 9 szaktanterem, a minden nap nyitva tartó könyvtár szépirodalommal és szakirodalommal segíti a diákok felkészülését.

3ismerkedésiAz első két évfolyamon két tanítós, napközis oktatásban részesülnek a kicsik, napirendjüket segíti, hogy külön épületben vannak. Egy idő után úgy tűnt, hogy a gyerekek már kevésbé idegenkednek a számukra szokatlan környezettől, amikor az ún. kisépülettel ismerkedtek, egy kislány örömmel szaladt anyukájához: megnézzük, melyik osztályba fogok járni!

A 2016/2017 évi tanévre történő általános iskolai beíratás 2016. április 14-én és 15-én lesz, ehhez szükséges a gyermek lakcímkártyája, az iskolai fejlettség elérését tanúsító igazolás, amely lehet óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény, illetve sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság véleménye.

A kötelezően benyújtandó dokumentumok között szerepel egy nyilatkozat is a szülői felügyeleti jogról, melyet, ha az édesanya és édesapa együttesen gyakorol, akkor mindkettejüknek alá kell írni, s az életvitelszerű lakcímről is nyilatkozni kell a hatályos szabályozás szerint.  Az iskola azt kéri, hogy a nyilatkozati űrlapok aláírt példányát senki se felejtse otthon a beiratkozáskor.

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kollektívája ezúton köszöni a szülőknek és a gyerekeknek, hogy jelenlétükkel, érdeklődésükkel megtisztelték az intézményt!

4ismerkedési13ismerkedési 2ismerkedési 5ismerkedési 6ismerkedési 7ismerkedési 8ismerkedési 9ismerkedési 10ismerkedési 11ismerkedési

 

 

 

 

Megosztás