Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1ismerkedésiSzeptembertől várhatóan negyven kis elsős lépi át a környei általános iskola ajtaját, akkor már iskolatáskával a hátukon. A kicsik és szüleik ugyanis már megkezdték az ismerkedést az intézménnyel, a héten nyílt órák, pénteken pedig különböző programok várták őket.

Bizony akadt gyerkőc, akinél eltörött a mécses, amikor kiderült, hogy anya másik terembe megy, ő pedig „magára marad” a számára még ismeretlen ebédlőben az ismeretlen tanító nénik között. 3ismerkedésiA pityergés azonban hamar elmúlt, amikor sorra érkeztek az ovis társak, s amikor kiderült, hogy mennyi minden vár rájuk, amíg anyu és apu az igazgató nénit hallgatja.

A fiúk, lányok kézműveskedtek, rajzoltak, ragasztottak, kivezették a nyuszit a labirintusból, s a tornateremben is igazán élvezetes akadálypálya várt rájuk.7ismerkedési

Eközben Trézlné Staudinger Csilla igazgató a szülők számára tartott tájékoztatót az iskolásról, amelyet talán már nem is kell olyan nagyon bemutatni a szülők számára, hiszen sok kis elsős nővére, bátyja már viseli az intézmény címerével ellátott nyakkendőt.

9ismerkedésiAz iskola két épületében 25 osztályteremmel működik, ebből 9 szaktanterem, a minden nap nyitva tartó könyvtár szépirodalommal és szakirodalommal segíti a diákok felkészülését.

Az első két évfolyamon két tanítós, napközis oktatásban részesülnek a kicsik, napirendjüket segíti, hogy külön épületben vannak.

10ismerkedésiA művészeti tagozat jelenleg grafika, illetve néptánc tanszakkal működik, az iskola 2008-ban elnyerte a „Kiválóra minősített művészetoktatási intézmény” címet.

A diákok felzárkóztatása már az első évfolyamon megkezdődik, ezen felül heti 22 órában fejlesztőpedagógus és gyógypedagógus segít, valamint kistérségi ellátásban logopédus is foglalkozik a tanulókkal – ismertette az igazgató.

11ismerkedésiMint mondta, bár már első és második osztályban is van lehetőség szakkör jelleggel angol és német nyelvtanulásra, kéri a szülőket, mérlegeljék, hogy a tanórákon kívül milyen egyéb, rendszeres foglalkozást választanak a kicsik számára, ugyanis szeptembertől az új tanterv szerint a legkisebbeknek is 25 órás lesz a heti órakeret, ezért át kell gondolni, hogy mennyire terhelhetők további kötelezettségekkel.

 

Megosztás