Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Majdnem egy esztendővel ezelőtt, 2016 novemberének közepén hívtuk fel legutóbb a figyelmet, hogy vigyázat, betörők járják a falut! Hozzáértők szerint egyáltalán nem meglepő, hogy ismét megjelentek, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, novembertől karácsonyig megsokasodik a betörések száma, az elkövetők talán abban bíznak, hogy az ajándékozás miatt nagyobb összegű készpénzt tart otthon a lakosság.

Az eltelt hetekben négy betörést követtek el Környén, kettőt december 13-án. Úgy tudjuk, valamennyi bűncselekményt a falu Tatabánya-Tata felé eső részén, feltehetően azért, mert azokból az utcákból mindkét város irányába adott a menekülő útvonal. A betörők ezúttal sem az éj leple alatt „ténykedtek”, olyan időpontokat választottak 16 és 18 óra között, amikor már kellőképpen sötétedik, de feltehetően még nincs otthon a tulajdonos. Információink szerint 13-án mindkét házból üres kézzel, a remélt nagy összegű pénz nélkül távoztak, de ettől még senki sem dőlhet megnyugodva hátra…

Többször, több bűnmegelőzési tájékoztatón elhangzott, hogy a betörő a jó biztonságtechnikai berendezések mellett a figyelő szomszédot utálja a legjobban. Vigyázzunk tehát saját értékeinkre, de legyünk éberek a szomszédaink, szűkebb környezetünk érdekében is. Ne restelljük megkérdezni a gyanús idegent, hogy kit keres, ne nézzük tétlenül, ha szokatlan, furcsa mozgást látunk. És bízzunk benne, hogy a környezetünkben élők is ugyanilyen gyanakvóak lesznek, ugyanígy óvják a mi értékeinket is. Ha Ön gyanús idegeneket, mozgást tapasztal, kérjük, hívja a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület ügyeletét a 20/3113638-as telefonszámon.

Megosztás